Politika & Kriminal

Na Tuđmanu s leta za Bruxelles izbačeno 14 putnika, pozvana policija

Policija javlja da ih je pozvala aviokompanija jer 14 putnika 'nije zadovoljilo uvjete putovanja'

04.04.2020., Medjunarodna zracna luka Zagreb - Franjo Tudjman, Zagreb - Hrvatski drzavljani stigli su izvanrednim komercijalnim repatrijacijskim letovima Croatia Airlinesa iz Portugala, Spanjolske, Italije i Svedske u Zagreb. Croatia Airlines, u koordinaciji s hrvatskom vladom, poslao je zrakoplov Bombardier Q400 koji oko 20 sati sletio u Zagreb. 
Photo: Darko Tomas/CROPIX/POOL/PIXSELL
FOTO: Darko Tomas/CROPIX/POOL/PIXSELL

Zagrebačka policija javlja kako su danas pozvani na aerodrom Franjo Tuđman jer je iz jednog aviona izbačeno 14 putnika. Nešto ranije, Jutarnji je objavio kako se radi o zrakoplovu Ryanaira koji je upravo trebao krenuti za Bruxelles.

Stotinjak putnika se oko 16 sati i 30 minuta ukrcalo na let, kad je osoblje naredilo njih 14 da napuste avion jer se, kako je prenijela novinarka Jutarnjeg koja je bila na letu, “u avionu nalaze ilegalno”. S njima su i ostali putnici morali izaći iz aviona.

Policija sad javlja da su “zaposlenici zrakoplovne kompanije zamolili 14 putnika da napuste prostor zrakoplova koji je trebao poletjeti za Bruxelles zbog neispunjavanja trenutnih pravila pružatelja usluge prijevoza, da bi zatim svi putnici napustili prostor zrakoplova također na zahtjev zaposlenika poradi obavljanja dodatnih provjera i zadovoljavanja uvjeta kompanije”.

Poletjelo 156 putnika, 14 nije

Kako javljaju, nakon provjere, 156 putnika je konačno poletjelo, dok ih 14 “nije zadovoljilo uvjete putovanja”. Još uvijek nije jasno koji su to bili uvjeti, niti što je na kraju bilo s tih 14 putnika.

Na kraju se ispostavilo i kako nije bilo potrebe za policijom. “Policijski su službenici od strane zrakoplovne kompanije pozvani na mjesto događaja u slučaju mogućeg protupravnog ponašanja kojeg nije bilo te nije bilo potrebe za postupanjem”, poručuje policija.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu