Načelnik Rugvice, koji je upao u Sabor, kaže da je i njegova općina poslovala s tvrtkom koju se spominje u aferi Janaf

Čičak je potvrdio da je njegova općina poslovala s firmom Kreše Peteka, ali, ističe, ne u posljednjih godinu, dvije

ZADNJA IZMJENA: ruj 18, 2020
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U Hrvatskom saboru u petak je prisegnuo HDZ-ov Mato Čičak, zamjena za Dražena Barišića, koji je svoj mandat stavio u mirovanje i kojem je skinut imunitet zbog sumnji u upletenost u aferu s državnom tvrtkom Janaf i privatnom tvrtkom Elektrocentar Petek.

Čičak je prisegnuo da će dužnost zastupnika obnašati savjesno i odgovorno, u radu se držati Ustava i zakona, poštovati pravni poredak. Načelnik je općine Rugvica, a u prošlom saborskom sazivu također je bio zastupnik.

Loše okolnosti dolaska u Sabor

“Izuzetna mi je čast što me stranka izabrala drugi put za Sabor, obnašat ću tu dužnost časno i na dobrobit Republike Hrvatske. Teško mi je što dolazim u Sabor u ovakvim okolnostima, nije lako kad dolaziš iza kolege kojem se događaju ovakve stvari “, kazao je Čičak nakon glasovanja za 24sata.

Nešto ranije, na sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva, zastupnik Domovinskog pokreta Daniel Spajić izrazio je nadu da ubrzo neće raspravljati i o Čičkovom imunitetu budući da je tvrtka Elektrocentar Petek poslovala i u Rugvici. Čičak je za 24sata potvrdio da je s njima poslovao, ali kaže ne u posljednje dvije godine.

I on je poslovao sa spornom tvrtkom

“Tvrtka Elektrocentar Petek već duže vrijeme nije poslovala u općini Rugvica, nije dobila nikakav natječaj zadnjih godinu, dvije. Tako da ne vidim razloga zašto kolega to spominje. Bio je neki posao prije dvije godine, ali zadnje dvije godine tvrtka Petek možda se javljala na natječaj, ali ni jedan nije dobila”, kaže.

Dodaje kako ga je afera šokirala, jer je riječ o kolegama koje poznaje duže godina. “Svakako da je to opterećujuće za HDZ, ali dobro je da institucije rade svoj posao. Moramo biti svjesni da, dok se čovjeka ne osudi, nije kriv. Ne bih ulazio u to jer o tome ne znam puno, gotovo ništa”, rekao je.

Mato Čičak (37), diplomirani inženjer cestovnog prometa načelnik je općine Rugvica. Bio je zastupnik u Hrvatskom Saboru od listopada 2016. do srpnja 2019. kao zamjena Goranu Mariću. Na parlamentarnim izborima bio je na HDZ-ovoj listi u VI. izbornoj jedinici, a na izborima je osvojio 2587 preferencijalnih glasova.

Zdravka Grund
Telegram autor
1907 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program