Politika & Kriminal

Načelnik zagorske policije smijenjen jer je službenim autom jučer skrivio prometnu nesreću

U nesreći je lakše ozlijeđen vozač drugog vozila

Jučerašnju prometnu nesreću u Velikom Trgovišću skrivio je sada već bivši načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Robert Pavić, javio je danas MUP. Nesreća se dogodila u 16 sati, kada je Pavić službenim autom bez policijskih oznaka na raskrižju oduzeo prednost vozilima koja su se kretala glavnom cestom. Na službeni auto naletio je naletio teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak.

Nakon sudara s Pavićem, teretni automobil udario je u betonsko-metalnu ogradu obiteljske kuće u vlasništvu 82-godišnjaka. U nesreći je 31-godišnjak lakše ozlijeđen, zbog čega mu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zaboku. Ukupna materijalna šteta koja je nastala procjenjuje se na 50.000 kuna, piše policija.

Zamjenik preuzima upravljanje PU-om

„Zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenim osobama protiv načelnika uprave podnijeto je Izvješće o počinjenom prekršaju“, dodaju iz MUP-a, navodeći članak 57. Zakona o sigurnosti na cestama koji propisuje kazne u slučaju oduzimanja prednosti u prometu, te članak 293. u kojem je riječ o posebnim odredbama o prekršajima.

Na mjestu događaja Paviću su izuzeti uzorci krvi i urina koji su upućeni na vještačenje prisutnosti alkohola u organizmu, dodaje su u priopćenju.

„U odnosu na obavljanje dužnosti načelnika policijske uprave, ono prestaje s današnjim danom, a protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak“, javljaju iz policije te dodaju da će poslove načelnika policijske uprave nadalje obavljati Željko Košutić, dosadašnji Pavićev zamjenik.

Nastavite čitati