Nacional je izašao s nezgodnim sms-ovima iz kojih je evidentno da su braća Brkić dali špijunirati razne žene

Varga je navodno podnosio izvještaje o mladoj HDZ-ovki Milijanu Brkiću, a Curić o jednoj ženi Jozi Brkiću

ZADNJA IZMJENA: tra 30, 2019

Tjednik Nacional donosi detalje o dvije osobe za čije su špijuniranje osumnjičeni potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, njegov brat Jozo Brkić, prijatelj Blaž Curić te bivši informatičar MUP-a Franjo Varga. Navodno je riječ o dvije mlađe žene koje su predstavljene inicijalima A. V. i A. N. Od ranije je poznato je da su osumnjičeni presretali mobilnu komunikaciju Brkićeve bivše supruge, Karmen Brkić .

A.N. je, piše Nacional,, 29-godišnja dužnosnica HDZ-a, odnosno načelnica jedne općine u Splitsko-dalmatinskoj županiji, za koju je interes navodno pokazao Milijan Brkić, dok je A.V. bila predmet interesa njegovog brata Joze. Sudeći prema objavljenoj prepisci Milijana Brkića s Vargom iz svibnja 2018. godine, potpredsjednika Sabora je posebno zanimala privatna, a ne politička komunikacija A.N. Naime, Brkić je od Varge pokušavao saznati detalje dopisivanja te žene s nekim muškarcem, a prepiska je, navodi Nacional, išla ovako:

Milijan Brkić: ‘Ima li intime?’
Franjo Varga: ‘Malo.’
Milijan Brkić: ‘I od nje?’
Franjo Varga: ‘Malo.’
Milijan Brkić: ‘Što mu govori? Što su dogovorili?’

Interes gospodina Joze

Komunikaciju A.V., koja prema pisanju Nacionala vodi marketing u zakupstvu jedne strane kozemtičke kuće, navodno je presretao Blaž Curić, koji je o detaljima obavještavao Jozu Brkića. Nacional donosi dio transkripta njihovih poruka. Navodno je riječ o osobi koja je u medijima prisutna kroz intervjue koje daje o svom poslu, ali nije politički aktivna. Iz transkripta poruka koje je objavio Nacional nije sasvim jasno u kakvim su odnosima Jozo Brkić i žena koju je prisluškivao.

Jozo Brkić: „Je li s kim pričala. I je li s kim priča… sada.’
Blaž Curić: „Vidiće pošaljem mu vrijeme”, napisao je Curić, iz čega Nacional zaključuje da je neku treću osobu namjeravao upitati za pomoć u nadgledanju komunikacije A. V.
Jozo Brkić: „Ima tri maila koja koristi. Ajde neka prati ovaj. Ova dva zadnja treba skroz uništiti. A možda i čitav joj Mac.”

USKOK žene tretira kao žrtve nezakonitih aktivnosti osumnjičene četvorke.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2153 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program