Nacional je izašao s novom potencijalnom aferom: pišu da je kum Milijana Brkića tražio Vargu da špijunira Božinovića

Curić je navodno tražio da nadzire mailove ministra unutarnjih poslova

ZADNJA IZMJENA: svi 7, 2019

Tjednik Nacional u novom broju tvrdi da je Blaž Curić, kum potpredsjednika Sabora Milijana Brkića, prošle godine tražio od Franje Varge, jednog od optuženika u aferi SMS i bivšeg informatičara MUP-a, da nadzire mailove ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Nacionalovi novinari tvrde da su vidjeli poruke koje je Curić poslao Vargi u ožujku 2018. godine, a koje im je na uvid dao izvor. Iste nisu uspjeli snimiti, niti je poznato je li Varga uistinu učinio to što ga je prijatelj i kum Milijana Brkića navodno tražio. Nacional je kontaktirao Božinovića i glasnogovornika Vlade Marka Milića, no zasad nisu dobili reakciju na potencijalnu novu aferu.

Slao i brojeve telefona na provjeru?

Nacional piše i da su njegovi novinari vidjeli poruke u kojima Curić Vargi šalje popis brojeva telefona, kako bi provjerio jesu li neki od njih pod nadzorom SOA-e.

Inače, tjednik je prošlog tjedna izašao s sms-ovima iz kojih je evidentno da su Milijan Brkić i njegov brat Jozo Brkić preko Varge i Curića dali špijunirati razne žene. Navodno je riječ o dvije mlađe žene koje su predstavljene inicijalima A. V. i A. N. Od ranije je poznato je da su osumnjičeni presretali mobilnu komunikaciju Brkićeve bivše supruge, Karmen Brkić.

Policija se danas o ovom slučaju oglasila prilično šturim objašnjenjem. Kažu da je riječ o aktualnom kriminalističkom istraživanju, pa ne mogu “u javnosti iznositi dinamiku i taktiku te pojedinosti samog kriminalističkog istraživanja kao niti pojedinosti o uključenim osobama”. O svemu što su otkrili, pišu, obavijestili su DORH, a podnijeli su i “kaznene prijave protiv konkretnih osoba” u slučajevima gdje su utvrdili “potreban stupanj sumnje”.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program