Politika & Kriminal

Nacional tvrdi: Petek će se braniti da novac koji je donio u klub nije bio za mito, nego za Kolindinu kampanju

Pišu da uhićenog bivšeg šefa Janafa nije bilo u Klubu kad je Petek donio novac, ali da je tamo bio Jakov Kitarović

Nacional u današnjem broju donosi nove detalje oko kronologije 11. studenog, kada je poduzetnik Krešo Petek u famozni klub u Slovenskoj 9 u Zagrebu unio navodnih 1,96 milijuna kuna mita. Nacional piše da u trenutku Petekovog dolaska u klub ondje nije bilo Dragana Kovačevića, uhićenog bivšeg šefa Janafa, ali da je tamo među prvima bio Jakov Kitarović.

Petek se uoči dolaska javio Kovačeviću i rekao mu da će malo kasniti, a bivši šef Janafa došao je u klub nekoliko minuta nakon ivanićgradskog poduzetnika.

KITAROVIĆ POTVRDIO DA JE BIO

Kitarović je prije par dana potvrdio da je bio u klubu. “Točna je informacija kako sam u jesen prošle godine bio u navedenom prostoru u Slovenskoj ulici u Zagrebu, gdje se nalazio veći broj ljudi u druženju. Tamo sam se zadržao kraće vrijeme. Nisam primijetio bilo kakve sumnjive radnje, niti sam bio u poslovnim odnosima s bilo kim od prisutnih osoba”, navodi se u priopćenju punomoćnika Jakova Kitarovića.

Nacional piše da se Petek namjerava braniti tvrdnjama kako novac koji je nosio nije bio namijenjen mitu, nego je to bio njegov privatni doprinos predizbornoj kampanji. Upravo je u tom trenutku trajala predizborna kampanja za predsjedničke izbore na kojima su se u drugom krugu sučelili Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović.

USKOK JE REKONSTRUIRAO KRONOLOGIJU

Prema detaljima tajnih snimki koje je Telegram jučer objavio, 6. studenog prošle godine Petek je tražio sastanak s Kovačevićem. Napisao mu je: “Lp, može li petak u klubu iza 12 ili…”. Kovačević odgovara da će mu “javiti”. U konačnici dogovaraju da će se u Klubu vidjeti “u ponedjeljak u 13.30”.

Taj ponedjeljak bio je 11. studeni. Petek uoči sastanka naručuje u svojoj banci 1,96 milijuna kuna. Novac, kako je snimljeno, uzima u 12:51 sati.

Istražitelji tvrde da ga je stavio u službenu vrećicu banke, te se povezao iz Ivanić Grada za Zagreb. Vozio ga je službeni vozač u službenom automobilu.

PETEK KOVAČEVIĆU: ‘MALO ĆU KASNITI’

U 13:30 sati Petek je, prema snimkama, javio Kovačeviću da će malo kasniti. Na to mu ovaj uzvraća: “samo polako”.

Sam Dragan Kovačević stigao je u Klub nešto nakon Peteka. Policajci su ga snimili kako u 13:40 sati izlazi iz vozila i ulazi u zgradu u Slovenskoj 9.

TKO JE JOŠ SVE BIO U KLUBU?

Policajci su tog dana snimili i sve ostale ljude koji su ušli u istu zgradu. Naknadno su ih identificirali, te je tako nastao popis svih Kovačevićevih gostiju 11. studenog 2019. godine te susjeda koji su možda nešto vidjeli.

Nastavite čitati