Politika & Kriminal

Nadrealan govor na otkrivanju murala s likom osuđenika za ratni zločin: ‘On je napravio veliku stvar’

Za činjenicu da je Hrastov osuđen na za ratni zločin šef udruge Grom rekao je: 'Mišo je odradio svoje mrcvarenje i sada treba gledati u budućnost'

21.09.2021., Karlovac - Nekoliko stotina Karlovcana, hrvatskih branitelja, clanova navijacke skupine BBB nazocilo je veceras otvaranju murala hrvatskom branitelju Mihajlu Misi Hrastovu. Otvorenju je nazocio i sam Miso Hrastov sa kojim su se brojni pozdravili i fotografirali. Nakon otvorenja murala kojeg su oslikali Bad Blue Boysi kolona je krenula na Koranski most gdje su zapaljene baklje.
 Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U Karlovcu, u blizini Koranskog mosta, gdje je na današnji dan 1991. ubijeno 13 zarobljenika, otkriven je mural s likom Mihajla Hrastova osuđenog za ratni zločin. Nekoliko stotina pripadnika iz jedinica specijalne policije iz cijele Hrvatske te Karlovčana s odobravanjem su pozdravili otvaranje murala na kojem je govorio Hrastov.

“Na ovom sam muralu sasvim slučajno ja, mogao je biti i netko drugi od mojih suboraca, sudbina je bila takva da sam ja.. i, eto, sada gledam u svoju braću po oružju i mlade i BBB koji su mural oslikali i smatram da je to spomen na sve hrvatske branitelje”, rekao je Hrastov.

‘Mišo i specijalci napravili veliku stvar’

Predsjednik Udruge specijalne policije Grom Karlovac Josip Slačanin rekao je da se na današnji dan treba prisjetiti slavnih dana ponosa i slave i tog 21. rujna 1991. “kada se ovdje nije branio samo Karlovac, nego i cijela Hrvatska”. “Mišo Hrastov je s našim dečkima specijalcima napravio veliku stvar, odgovorno to kažem jer da nije bilo tog čina možda ni nas sada ovdje ne bi bilo”, ustvrdio je Slačanin.

Za činjenicu da je Hrastov osuđen na hrvatskim sudovima za ratni zločin rekao je da je “Mišo odradio svoje mrcvarenje” i sada treba gledati u budućnost. “Mi nismo počeli ovaj rat, mi smo se obranili, mi smo pobjednici”, rekao je. Nakon toga, svi su se uputili na Koranski most, udaljen 300-tinjak metara, i ondje zapalili baklje i skandirali Miši Hrastovu te su se potom razišli.

O prijedlogu udruge Specijalne jedinice policije “Grom” da se Koranski most preimenuje u ime njihove postrojbe treba odlučiti karlovačko Gradsko vijeće koje večeras još uvijek zasjeda i nije došlo do te točke dnevnog reda.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu