Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Rat u Ukrajini

Najgora moguća vijest za ruske vojnike: SAD će Ukrajincima poslati još 18 Himarsa

Radi se o novom paketu vojne pomoći vrijednosti 1,1 milijardu dolara

Iz SAD-a večeras stižu loše vijesti za ruske trupe u Ukrajini. Naime, američko ministarstvo obrane najavilo je dodatni paket vojne pomoći vrijednosti 1,1 milijardu dolara, u sklopu kojeg Ukrajincima stiže još 18 HIMARS-a. Radi se o naprednim raketnim sustavima izuzetne učinkovitosti, s čijim se raketnim putanjama Rusi u ovome sukobu prvi put susreću.

Pojava višecijevnih raketnih na ratištu već je zadala dodatne muke zapovjednicima ruske vojske u njihovom osvajačkom pohodu na Ukrajinu.

Prvi HIMARS-i stigli u lipnju

Osim toga, SAD Ukrajini šalje i 150 oklopnih motornih vozila, 40 kamiona i 80 prikolica “za transport teške opreme”, kao i dodatne radare koji bi trebali pomoći da se uoče ruske bespilotne letjelice.

SAD je od početka ruske invazije Ukrajini poslala više od 16,2 milijarde dolara sigurnosne pomoći, navodi se u priopćenju američkog Ministarstva obrane. Do sada je Ukrajini iz Amerike stiglo 12 HIMARS-a, a prvi su na ratište poslani u lipnju. Tada je ukrajinski ministar obrane najavio “vruće ljeto za ruske okupatore”.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više