Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Nakon propalih pokušaja, saborski Odbor za zakonodavstvo napokon se uspio sastati. Iz trećeg puta

Sjednica Odbora za zakonodavstvo počela je u 14.45 sati

18.10.2016., Zagreb - Saborski Odbor za zakonodavsto ponovno se sastao. Nakon sto jucer nije bilo niti predlagatelja, danas su zastupnici MOST-a dosli u najjacem sastavu.  Miroslav Simic , Ivana Nincevic Lesandric , Miro Bulj , Nikola Grmoja , Ivan Kovacic. 
Photo:
FOTO: PIXSELL

Saborski Obor za zakonodavstvo ponovno se sastao u 14.45. To je zapravo treći pokušaj održavanja odbora nakon dva propala u prethodna dva dana. Ovaj put bilo je dovoljno zastupnika.

Sudionici su prvo dali svoje kratko mišljenje o prijedlogu zakona. Mostov Nikola Grmoja, na kritike da nema potrebe za ovako žurnim donošenjem nekoliko zakona, rekao je da će biti prilike da se uvaže svi prijedlozi i kritike. “Zabrinjava da neki tvrde da se nešto mijenja samo da bi se mijenjalo. To govori o socijaldemokraciji SDP-a koji je imao 4 godine da sustavno riješe ovaj problem”, rekao je Grmoja i dodao da se jasno pokazalo tko misli na građane.

Dva neuspješna pokušaja

Odbor se prvo trebao sastati u ponedjeljak, no sjednica je odgođena jer nisu došli saborski zastupnici Mosta koji su rekli da nisu dobili pravovremeni poziv iz Sabora. Na sjednicu je iz redova Mosta došao samo Ivan Kovačić.

Sjednica je stoga odgođena za danas. No, danas je prekinuta zbog rušenja kvoruma. Zastupnici su počeli raspravljati o Mostovom prijedlogu izmjene Ovršnog zakona, a onda je došlo do verbalnog sukoba između Nikole Grmoje kao predlagatelja i SDP-ova Peđe Grbina.

Grmoja je naglasio je kako će se sa “sa šest milijuna kuna koje se uzelo političkim strankama pomoći ovršenima”, što je Grbinu navelo da ga optuži za populizam. Nakon toga zastupnici oporbe su ustali i napustili sjednicu Odbora, a zbog izostanka jednog HDZ-ovih zastupnika, nije bilo kvoruma i sjednica je morala biti prekinuta.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više