Politika & Kriminal

Nakon godinu i četiri mjeseca Povjerenstvo potvrdilo Telegramovu priču: Kuščević je bio u sukobu interesa

Propisana mu je kazna od 6.000 kuna u 6 rata

Ne posve neočekivano, Telegramov novinar te odgovore ponovno nije dobio. Iako je pristojno dočekao ministra predstavivši se i pruživši mu ruku, Kuščević je samo nastavio hodati do televizijskih novinara gdje je ponovno izrecitirao napjev o tome kako mu se smješta s dodatkom da će ovaj put netko odgovarati.
FOTO: PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici donijelo odluku kojom je utvrđeno da je bivši ministar uprave Lovro Kuščević bio u sukobu interesa kada je kao načelnik općine Nerežišća sudjelovao u izmjenama Prostornog plana kojima je omogućena prenamjena njegova kokošinjca u vilu. Tu prenamjenu je prije godinu i četiri mjeseca, 19. lipnja, otkrio Telegram.

Povjerenstvo je također utvrdilo da Kuščević u imovinskoj kartici nije ispravno unio podatke o nekretninama i ostaloj imovini. To se, među ostalim, odnosi na propust navođenja ukupne površine pojedinih nekretnina, pogrešnog navođenja vlasništva nekretnine u vlasništvu njegove supruge te propusta prijave prihoda od prodaje poslovnog prostora u Supetru.

“Za utvrđeni sukob interesa Zakonom nije propisana mogućnost izricanja sankcija, a za povredu odredbi članaka 8. i 9., u vezi s člankom 27. Zakona koje se odnose imovinsku karticu dužnosniku izrečena je sankcija u iznosu od 6.000,00 kn” priopćili su Telegramu iz Povjerenstva.

Nije mu dosta

Protiv Kuščevića DORH i dalje nije podigao optužnice, a on je, nakon što mu je prestao mandat saborskog zastupnika zatražio da mu država po sistemu 6 plus 6 isplati još 12 plaća, a tražio je dodatno i naknadu za izgubljeno mjesto u općinskom vijeću što mu je Povjerenstvo ipak odbilo.

No Uskokov osumnjičenik će svejedno do 22. siječnja 2021. mjesečno primati naknadu od 15.628,29 kuna neto, dok će od 23. siječnja do 22. srpnja iduće godine primati još pola tog iznosa, 8.804,14 kuna neto. Ukupno u tom razdoblju, dakle, primit će 146.594,58 kuna neto.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu