Politika & Kriminal

Nakon Ine, i Tifon javlja da će premium goriva prodavati samo do isteka zaliha

Standardno gorivo će i dalje prodavati normalno

16.10.2021., Zagreb - Pojacana posjecenost gradjana benzinskim postajama nakon sto je vlada zamrznula cijene goriva.
FOTO: PIXSELL

Nakon što su iz INA-a objavili kako će zbog Vladine Uredbe o ograničenju cijena goriva na svojim crpkama prodavati premium goriva samo do isteka zaliha, na isto se odlučio i Tifon.

Iz te su kompanije danas obavijestili kupce kako će zbog spomenute Uredbe opskrba gorivima EVO Eurosuper 95, EVO Eurodiesel i Eurodiesel plavi biti kontinuirana i neometana, dok će se premium goriva, EVO Eurosuper 100+ Premium i EVO Eurodiesel Premium prodavati do isteka postojećih zaliha.

“Podsjećamo, sva naša EVO goriva sadrže aditive, no u premium gorivima njih ima više. Upravo na taj segment goriva odredbe propisane Uredbom imaju značajan negativan efekt, čime direktno nepovoljno utječu i na cjelokupno poslovanje, što za posljedicu ima privremenu obustavu opskrbe prodajnih mjesta premium gorivima”, javljaju iz Tifona iz kojeg poručuju da se nadaju skoroj stabilizaciji situacije.

Dragi kupci!16.listopada na snagu je stupila Uredba Vlade RH o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih…

Posted by TIFON on Sunday, October 17, 2021

INA se odlučila na isto

Podsjetimo, na isto se prije nekoliko dana odlučila INA. Iz te kompanije su javili kako će svoja premium Class Plus goriva (Eurodiesel Class Plus, Eurosuper 95 Class Plus, Eurosuper 100 Class Plus) prodavati do isteka zaliha, to također zbog Uredbe Vlade.

“Naime, zbog odredbi propisanih Uredbom koje uzrokuju značajan negativan utjecaj na poslovanje kompanije, posebno u odnosu na premium goriva, INA neće biti u mogućnosti kontinuirano opskrbljivati maloprodajna mjesta premium gorivima”, javili su tad i poručili kako prate stanje na tržištu.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu