Javio nam se Juričan zbog stranih studenata koji ne mogu raditi u Hrvatskoj. Toliko mu je suludo, da se prvi put ne zeza

'Podržavam napor Ministarstva obrazovanja da budemo čista radna rasa.'

ZADNJA IZMJENA: pro 18, 2019
Foto: PIXSELL

Nakon vijesti o tome da je stranim studentima, koji nisu državljani Europske unije, u Hrvatskoj zabranjeno obavljati studentske poslove, uvjerili smo se kako takva začudna ograničenja ne postoje u 11 nasumično odabranih zemalja EU. Nakon teksta javio nam se Dario Juričan, redatelj koji želi biti Milan Bandić, predsjednik Republike Hrvatske.

Kaže, i sam je, kao ne-EU student, tijekom studija u Londonu radio studentske poslove. “U Londonu sam studirao filmmaking 2006. godine i jedan od bitnih načina vlastitog uzdržavanja bili su moji studentski poslovi. Dijelio sam letke i radio u noćnom baru, sve je to bilo prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju”, govori nam Juričan.

Bez problema je babysittao u Njemačkoj

Kasnije je, dodaje, nevezano uz studentski posao u Britaniji, šest mjeseci radio u Njemačkoj kao babysitter, također prije hrvatskog ulaska u EU. “Ni u jednom trenu, u oba slučaja, nisam imao problema zbog toga što sam dolazio iz Hrvatske”, ispričao nam je.

Prema odredbi Zakona o obavljanju studentskih poslova, koji je stupio na snagu krajem 2018., otprilike 1500 stranih studenata koji ne dolaze iz neke od zemalja članica EU ostalo je bez mogućnosti da se tijekom studija samostalno financiraju vlastitim radom putem studentskog centra.

Podrška Ministarstvu u stvaranju “čiste radne rase”

Tu zakonsku odredbu, aktualni predsjednički kandidat Juričan u konačnici naziva – svinjarijom. Bez obzira na iskustvo slobodnog studentskog rada tijekom studija u Londonu, temu komentira u skladu s porukama svoje kampanje.

“Apsolutno podržavam push-back, apsolutno podržavam i da crnce treba segregirati u Hrvatskoj i apsolutno podržavam da se svima koji nisu iz EU treba zabraniti da rade. Zapravo, podržavam napor Ministarstva obrazovanja da budemo čista radna rasa”, kazao je za Telegram predsjednički kandidat, poznat kao redatelj Milan Bandić i jedan od najvećih promotora korupcije na ovim prostorima.

Dora Kršul
Telegram autor
365 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program