Nakon slučaja iznude u koji su upleteni ljudi iz policije Božinović se brani: ‘Prošle godine maknuli smo 69 policajaca’

Komentirao je i slučaj trostrukog ubojstva u Splitu

ZADNJA IZMJENA: sij 18, 2020
Foto: N1

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović jutros je održao presicu povodom trostrukog ubojstva u Splitu koje se dogodilo prošle subote.

U zgradi Policijske uprave splitsko-dalmatinske govorio je o Filipu Zavadlavu, uhićenom za ubojstva, ali i zagrebačkom slučaju pokušaja iznude u koji su umiješani aktivni pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko te bivši policajac te općenito o sigurnosti na ulicama.

Iz službe udaljeno 69 policajaca

Na pitanje novinara o slučaju iznude rekao je kako istraživanje provodi krim-policija i da je “siguran kako će oni brzo riješiti slučaj”, prenosi portal Index. Rekao je i kako je prošle godine kazneno prijavljeno 68 ili 69 policajaca.

“Prošle godine su interne službe procesuirale 418 pojedinaca koji su osumnjičeni da su teže povrijedili službenu dužnost. Mogu vam reći i to da je njih 69 kazneno prijavljeno, ili 68, a 69 ih je već udaljeno iz službe, što je još jedan pokazatelj da u Ministarstvu nemamo nikakve tolerancije prema protupravnom ponašanju unutar vlastitog sustava”, rekao je Božinović, prenosi Index.

O napadu na brata na Filipa Zavadlava

Na pitanje kako je Zavadlav došao do automatskog oružja kojim su ubijena trojica muškaraca u Splitu rekao je da se to još uvijek istražuje. Nakon napada na brata Filipa Zavadlava komentirao je njegovu sigurnost i sigurnost oca.

“Policija je u suradnji s drugim institucijama poduzela određene mjere. Nećemo ništa prepustiti slučaju. Puno je lakše policiji raditi svoj posao kad druga strana surađuje”, rekao je Božinović.

Osiguravanje prosvjeda podrške

Osvrnuo se i na potporu građana koju je Zavadlav dobio nakon ubojstava, smatrajući kako ona nije dobra.

“Nema razloga da se bilo tko nađe pozvanim da preuzima posao onih koji su zaduženi za sigurnost građana. Nema potrebe za tim jer je policija visoko profesionalna u svakom trenutku”, rekao je te dodao da će policija uredno osiguravati najavljeni prosvjed podrške.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program