Politika & Kriminal

Nakon snimke brutalnog premlaćivanja dečka nasred ulice policija uhitila kontroverznog poduzetnika

Policija je uhitila Josipa Antića Zefu (53) nakon što se snimka proširila društvenim mrežama

Policija je zbog premlaćivanja 22-godišnjaka pred kafićem Plaza u Nemčićevoj ulici u Zagrebu uhitila Josipa Antića Zefu (53). Snimka ovog incidenta pojavila se na društvenim mrežama, a ubrzo je i zagrebačka policija reagirala.

Danas je finalizirala kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim Zefom. Ne navodeći identitet iz Policijske uprave zagrebačke za Telegram je potvrđeno da 53-godišnjaka kaznena prijava tereti za pokušaj nanošenja teških ozljeda mladiću.

Što se dogodilo pred Plazom?

Istražitelji sumnjaju da je Antić 16. listopada oko 13.20 sati izašao iz ugostiteljskog objekta u Nemčićevoj ulici. Iako se ne navodi ime lokala u pitanju je Plaza bar gdje se Antiće često može vidjeti. Kada je tog dana izašao iz lokala Antić je prišao 22-godišnjaku koji je prolazio Nemčićevom ulicom.

Policija tvrdi da je Antić želio teško ozlijediti mladića pa ga je počeo udarati bocom koju je prije toga istrgnuo iz njegovih ruku.

Uslijedilo je udaranje koje su snimili očevici. Antić se na to nije obazirao već je nastavio tući 22-godišnjaka, koji, kako proizlazi iz prijave, u konačnici nije zadobio teže ozljede.

Tko je Josip Antić Zefo?

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu”, rečeno nam je u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Zefu se u javnosti spominje kao kontroverznog poduzetnika i bivšeg boksača, te partnera manekenke i voditeljice Ive Jerković.

Odvjetnik: ‘Zefo je pušten’

Antićev odvjetnik Gordan Preglej potvrdio je za Telegram da tužiteljstvo nije tražilo istražni zatvor za njegovog klijenta. Obrana je kao dokaz predala snimku nadzorne kamere sa zgrade u Nemčićevoj na kojoj se vidi početak incidenta. Iz nje je očito kako su dvojica mladića, od kojeg je jednog pretukao Antić, najprije maltretirala trećeg mladića pred Plazom. Radili su nered na križanju, zaustavljali promet i šutirali boce. Zbog toga se Zefo umiješao.

Odvjetnik potvrđuje kako su i ta dvojica, napadnuti 22-godišnjak i njegov prijatelj, također privedeni.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu