Politika & Kriminal

Nakon što se Capak malo pogubio s brojkama, javio se HZJZ: 'Imat ćemo dovoljno AstraZenece za drugu dozu'

'Nabava je zabilježena i cjepiva će nam stići', poručuju

05.02.2021., Zagreb - Nacionalni stozer civilne zastite odrzao je konferenciju za medije u Nacionalnoj i sveucilisnoj knjiznici. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak. Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Nakon što je europski povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton, jučer rekao kako Europska unija nema novih narudžbi cjepiva AstraZenece nakon lipnja kada istječe njihov ugovor, postavilo se pitanje što će biti s onima koji bi drugu dozu tog cjepiva trebali dobiti u tom terminu.

N1 je potom pitao HZJZ što će se dogoditi u slučaju da ostanemo bez doza AstraZenece onda kada bi građani trebali primiti njenu dugu dozu.

“Imat ćemo dovoljno cjepiva. Naručili smo tri milijuna doza AstraZenece, najviše od svih. Nabava je zabilježena i cjepiva će nam stići”, rekli su iz HZJZ-a. Dodali su i kako ne mogu reći koliko će cjepiva dobiti, ali su i poručili da se građani ne trebaju brinuti. Iz HZJZ-a su poručili kako bojazni nema i da će svi koji su primili prvu dozu cjepiva primiti i drugu.

Šostar: Ostavili smo cjepiva za drugu dozu

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Zvonimir Šostar, ranije danas je za N1 rekao kako su ostavili dovoljno cjepiva za druge doze onih koji su već cijepljeni AstraZenecom u Zagrebu i dodao da očekuju nove pošiljke tog cjepiva.

Na pitanje je li sto posto siguran da će svi koji su primili prvu dozu, dobiti i drugu, rekao je kako nije. “Nije sto posto sigurno, ali ostavili smo cjepiva za drugu dozu”, rekao je.

Capak: Svi će dobiti drugu dozu

I Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a uvjeravao je danas kako će svi sigurno dobiti drugu dozu cjepiva iako nije znao koliko će doza AstraZenece stići ovoga tjedna.

“Nismo dobili informaciju koliko će AstraZenece doći ovaj tjedan, ali svi će dobiti drugu dozu. Danas je došlo 175 tisuća Pfizera, u srijedu ili četvrtak stiže šest tisuća J&J-a. Ne bih prognozirao koliko će se ljudi cijepiti ovaj tjedan, ali 53 tisuće nije rekord, i rekorda će biti još u sljedećim tjednima“, smatra Krunoslav Capak.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu