Nakon tekstića u Telegramu, predsjednica povlači pokroviteljstvo događanju na kojem se odvija Hot Erotic Show

U Uredu predsjednice nisu baš bili upoznati s cijelim programom

ZADNJA IZMJENA: srp 7, 2019

Nakon što je Telegram jutros objavio tekst o neobičnom pokroviteljstvu Kolinde Grabar Kitarović događaja na kojem se odvija Hot Erotic Show, javili su se iz Ureda predsjednice.

Poručuju da povlače visoko pokroviteljstvo 17. Međunarodnog moto susreta koji se idući vikend održava u Vinici, a čiji su se organizatori na plakatima pohvalili erotičnim showom i – pokroviteljstvom predsjednice.

Savjetnik im se odmah javio

“Upravo zbog događaja koji ne zaslužuju podršku Predsjednika Republike, Ured Predsjednice Republike Hrvatske uveo je dodatne kriterije za dobivanje pokroviteljstva. Pokroviteljstvo ne može biti dodijeljeno događaju koji se organizira prvi put. Ured predsjednice Republike Hrvatske posebno uzima u obzir ima li događaj humanitarno obilježje. U slučaju za koji pitate ispunjena su oba kriterija.

Organizator u zahtjevu navodi kako manifestaciju karakterizira humanitarno obilježje, Moto klub sudjeluje u raznim aktivnostima koje mladima u školama ukazuju na potrebu za odgovornom i sigurnom vožnjom, te isti događaj organiziraju 17-tu godinu za redom. Obzirom da je Ured Predsjednice naknadno, putem medija upoznat i sa dijelom programa programa koji Predsjednica Republike ne može podržati, ovim putem vas obavještavamo da povlačimo pokroviteljstvo za navedeni događaj”, poručuju iz Ureda. S Pantovčaka doznajemo da je resorni savjetnik bio u kontaktu s udrugom i da im je usmeno prenio da povlače pokroviteljstvo.

Polunaga dama koja pleše oko šipke

Samo mali podsjetnik: Telegram je jutros objavio plakat na kojem organizatori, Moto klub Bombelles Vinica, najavljuju moto spektakl koji će okupiti brojne posjetitelje iz Hrvatske i desetak drugih europskih zemalja. Na plakatu su se pohvalili kako se događaj održava “pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović”, no ako ga pogledate još malo pažljivije, vidjet ćete i događaje koje najavljuju.

Plakat Međunarodnog moto susreta screenshot

Tako su tu, između ostalog, defile motora, motor igre, druženje uz DJ-a… te možda najveća senzacija – Hot Erotic Show. Pored najave možemo vidjeti polunagu damu koja pleše oko štange, kako bi posjetitelji znali što ih točno očekuje.

Javili su se i organizatori

U međuvremenu su se javili i organizatori događaja, Moto klub Bombelles, koji se ispričavaju “za nanijetu štetu na ime predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović”. Kako u svom poduljem priopćenju objašnjavaju, djeluju već 17 godina te svake godine organiziraju ovu manifestaciju kojom djeluju i humanitarno.

Napominju da žele “prikazati kako su ljudi koji svoj hobi, koji je specifičan, provode na drugačiji način, ali u jednom tradicionalnom, kulturnom duhovnom ali i humanitarnom duhu”, a ne “divljaci na motorima”.

“Nadamo se da ćete uvažiti našu ispriku što se neadekvatnim plakatima razvila jedna nejasna i nepotpuna priča o moto susretu ali i članovima Moto Kluba Bombelles koji su prije svega dobročinitelji i osviješteni građani Republike Hrvatske, a ne organizatori ‘erotic showa’ kako nas se naziva”, napisali su.

 

Više s weba
Ostanite uz telegramov program