Politika & Kriminal

Nakon Telegramova otkrića o nelegalnim nekretninama, HDZ-ovac Čičak sve je riješio: 'Sada je sve apsolutno legalno'

Riječ je o kući i pomoćnom objektu u Rugvici

Saborski zastupnik Mato Čičak (HDZ) protiv kojeg, kako je otkrio Telegram, građevinska inspekcija pokreće postupke zbog nelegalne gradnje kuće i pomoćnog objekta, izjavio je u nedjelju da su oba ta objekta u Rugvici „sada apsolutno legalna“.

Čičak je za Hinu potvrdio da je Građevinska inspekcija Državnog inspektorata bila kod njega i da je pokrenula dva postupka za koja vjeruje da će biti obustavljana jer je u međuvremenu dobio pravomoćno Rješenje o izvedenom stanju kuće i pravomoćnu Uporabnu dozvolu za pomoćni objekt.

Kako je tako brzo dobio rješenje?

„Na osnovi svih dokumenata koje sam predao da su pravomoćni, siguran sam da će Građevinska inspekcija obustaviti postupke protiv mene“, kaže Čičak i naglašava da je postupke za dobivanje tih dokumenata pokrenuo prije „nekoliko mjeseci“, odnosno prije nego što su se novinari počeli zanimati za njegove nekretnine.

„Nisam ništa dobio što i drugi građani nisu, pokrenuo sam postupak puno ranije, sad sam dobio rješenje“, odgovorio je Čičak upitan kako je tako brzo, 15., odnosno 16. listopada dobio pravomoćno rješenje i uporabnu dozvolu.

Čičak tvrdi da je postupke odavno pokrenuo

HDZ-ov zastupnik kaže da je, nakon što je dobio Rješenje o izvedenom stanju kuće, „znači legalizaciju“ i Uporabnu dozvolu za pomoćni objekt, pokrenuo postupak njihova upisa u katastar.

„Znači, i jedna i druga građevina sada je u skladu sa svim pravilima, kad je Građevinska inspekcija došla kod mene, rješenja nisu bila pravomoćna, pa nisu po tome mogli postupiti. Dali su mi rok od 90 dana, no ja sam to napravio ranije, jer sam spomenute postupke pokrenuo puno ranije“, kaže Čičak.

Na konstataciju da je to išlo dosta brzo, a da za obične građane traje poprilično, Čičak uzvraća kako je i za njega trajalo poprilično. „Cijeli sam postupak pokrenuo prije nekoliko mjeseci, nisam ništa počeo raditi kad su se novinari počeli zanimati, nego puno ranije“, kazao je zastupnik, opetujući kako nije dobio ništa što i drugi građani ne dobivaju.

Sve Čičkove afere koje je otkrio Telegram

HDZ-ov Mato Čičak u Sabor je ušao nedavno kao zamjena za Dražena Barišića, koji je svoj mandat stavio u mirovanje te mu je skinut imunitet zbog sumnji za upletenost u aferu vezanu uz Janaf i tvrtku Elektrocentar Petek.

Telegram je otkrio brojne probleme s Čičkovim nekretninama. Prvo smo doznali da je kuća u kojoj živi bila nelegalna, kao i to da pomoćnu građevinu nije prijavio u katastar. Pokušavajući demantirati Telegramova otkrića Čičak se ozbiljno zapetljao prilikom objašnjavanja kako nije dobio kaznu, ali ju je platio 3800 kuna.

Uskoro potom doznali smo i za sumnjivu kuću na Hvaru, koja je upisana na Čičkovu majku, ali za koju je on podigao kredit. Uz sve to ekskluzivno smo doznali i kako je Čičak izmjenama prostornog plana općine koju vodi prenamijenio svoju livadu u građevinsko zemljište. Od izmjena prostornog plana profitirao je i njegov tata, čije su tri parcele sada također građevinske.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu