Politika & Kriminal

Nakon Telegramovog otkrića, u Đakovu nastao show na presici ispred javnog WC-a koji je koštao 4500 eura po kvadratu

Bivši gradonačelnik sazvao je presicu pred najskupljim WC-om u Slavoniji. Pojavio se aktualni dogradonačelnik i onda je krenula prepirka

Telegramov tekst o javnom đakovačkom WC-u čija je gradnja koštala oko 4.500 eura po metru četvornom i za kojeg je rečeno da osim osnovne funkcije, ima i dodatnu svrhu, brojanje turista, danas je bila tema tiskovne konferencije bivšeg saborskog zastupnika i đakovačkog gradonačelnika Zorana Vinkovića, koji je na čelu tog grada bio 16 godina, a donedavno je, do raspuštanja Gradskog vijeću, bio i gradski vijećnik.

Vinković je rekao kako brojanje turista nije moguće raditi na temelju broja obavljenih nuždi, već za to postoje drugi načini, te da u Đakovu djeluje Turistička zajednica koja na osnovu broja noćenja ili dolazaka turističkih autobusa može izračunati broj turista.

“Prije nekoliko godina u Gradu Zagrebu imali smo zlatne WC-e, a ovdje imamo spomenik, kažem spomenik, jer smo mi grad skulptura, nazvat ću ga spomenikom ove gradske vlasti, koji je koštao više od 400.000 kuna, odnosno oko 5.000 eura po metru četvornom. Spomenik je to bahaćenja ove gradske vlasti, spomenik kulture, brojač turista”, rekao je Vinković i dodao kako nigdje u Đakovu nije vidio smeđu tablu kakvima se označavaju lokalne znamenitosti, a koja bi turiste upućivala na javni WC.

Dolazak dogradonačelnika

“Umjesto Grba grada Đakova i grba Republike Hrvatske na javnom WC-u trebala bi stajati i nova turistička parola umjesto one Đakovo je srce Slavonije, koja bi glasila: Đakovo, mali grad za veliku nuždu’’, rekao je ironično Zoran Vinković. Na Vinkovićevoj konferenciji za novinare o javnom WC koji, pored osnovne funkcije, kako je tvrdila pročelnica za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Sanja Rogoz-Šola, broji i turiste, pojavio se nepozvan i HDZ-ov dogradonačelnik Đakova Antun Galić.

On je inače vrlo aktivan na društvenim mrežama pa je u Đakovu javni pogovor kako najveći dio radnog vremena provodi na Facebooku i s nekoliko profila komentira aktualna politička zbivanja, a sve to na račun proračuna u iznosu od 22.000 kuna mjesečno bruto, kolika je njegova plaća. Galić je tijekom Vinkovićeve tiskovne konferencije stajao u njegovoj neposrednoj blizini.

Bivši gradonačelnik Vinković, čije je nestašluke Telegram također razotkrivao dok je bio na vlasti, i aktualni dogradonačelnik Galić (sa sunčanim naočalama)

Porječkali se pred novinarima

Bivši đakovački gradonačelnik Vinković, pozdravio je Galića kao nepozvanog gosta, a na kraju, kada je dao mogućnost postavljanja pitanja novinarima, prvi se javio dogradonačelnik Galić. No, Vinković mu nije htio odgovoriti. Umjesto toga ponudio mu je dvije kune i pozvao ga da zajedno odu do ulaza u javni WC i provjere radi li brojač.

Galić je odgovorio kako od pravomoćno presuđenih osoba ne prima poklone, a Vinković je uzvratio: ”Mislio sam da je gradonačelnik [Marin Mandarić] zdrav, da može obnašati svoj posao i da ne mora slati svog zamjenika kako bi na ovako prljav način koristio tuđu press konferenciju”.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu