Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Nakon ustašovanja notornog Skeje u Kninu pod istragom 14 ljudi, prijavit će ih za kršenje javnog reda i mira

Skandirali su 'Za dom spremni' i podizali desnu ruku u znak nacističkog pozdrava

FOTO: Dalmacija News

Policija je reagirala na današnji skandal u Kninu kada su se kod spomenika hrvatske pobjede Oluja ’95. okupili pripadnici IX. Bojne HOS-a na čelu s Markom Skejom. Dok su oni uzvikivali ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’, nekolicina građana podizala je desnu ruku u znak nacističkog pozdrava.

Mediji su ranije javljali da je policija snimala događaj, a sada iz Policijske uprave šibensko-kninske poručuju da su nad 14 osoba proveli kriminalističko istraživanje te da će protiv njih podnijeti optužni prijedlog zbog kršenja javnog reda i mira.

Upućivali poruke neprimjerenog sadržaja

Iz policije navode kako je skupina od 14 ljudi narušavala javni red i mir “upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime su ispunili elemente protupravnog ponašanja.”

“Temeljem svega utvrđenog, policija će protiv svih podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, poručili su iz PU šibesko-kninske.