Napokon smo saznali visinu kazne koju gradonačelnik misli naplatiti prodavačima cvijeća na Cvjetnom

Grad nam je konačno, ne baš suvislo, odgovorio na upit o Cvjetnom

ZADNJA IZMJENA: stu. 22, 2016
Foto: Telegram

Telegram, koji je prvi pisao o cvjećarima na Cvjetnom trgu kojima je zagrebački gradonačelnik ovog vikenda zabranio da drže cvijeće oko kućica u kojima prodaju, jučer je poslao i upit u Grad. Zamolili smo, između ostalog, objašnjenje koji su razlozi ove odluke, što ona točno znači te kakve bi kazne prodavači mogli dobiti, ukoliko se ogluše na odluku.

Konkretno, poslali smo šest pitanja, a danas, otprilike 30 sati nakon slanja službenog upita, napokon smo dobili odgovor. Doduše, ne baš suvisli.

Odluka je očito definitivna

U njemu su propustili dosta toga objasniti, no iz njega je ipak jasno da je odluka o uklanjanju cvijeća ispred kućica definitivna i da namjeravaju financijski kažnjavati sve one koji se neće držati novog pravila.

Njihov, vrlo kratak, odgovor prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Temeljem Vašeg upita vezanog za cvjećare na Trgu Petra Preradovića obavještavamo Vas da su navedeni kiosci površine oko 9 m2 u vlasništvu Grada Zagreba te su isti dani u najam za prodaju cvijeća. Najmoprimcima nije odobreno postavljanje pokretnih naprava i izlaganje cvijeća na javnoj površini ispred kioska.

Za nepridržavanje odredbi Odluke o komunalnom redu predviđene su novčane kazne za pravne osobe u iznosu od 4.000,00 do 9.000,00 kuna, za odgovorne u pravnoj osobi od 700,00 do 1.500,00 kuna, za fizičke osobe obrtnike od 2.000,00 do 4.000,00 kuna te za fizičke osobe od 700,00 do 1.000,00 kuna.

S poštovanjem,
PROČELNIK

mr. sc. Dinko Bilić, dipl. oec.