Naravno. Tvrtka Kujundžićevog susjeda koja dobiva milijune iz proračuna ima dva zaposlena

Kako je Telegram jučer otkrio, tvrtka Smart Medical ima obilate poslove s državnim bolnicama

ZADNJA IZMJENA: sij 26, 2020

Kao što je Telegram jučer otkrio, prvi susjed i nekadašnji poslovni partner obitelji Kujundžić dobio je 4,7 milijuna kuna iz proračuna u posljednje dvije godine.

Tvrtka Smart Medical d.o.o. osnovana je dva mjeseca nakon što je Kujundžić stupio na dužnost, a od tad obilato posluje s državnim bolnicama.

Milijuni od države sa samo dva zaposlena

U današnjim izdanjima, 24sata i Jutarnji javljaju novu zgodnu informaciju: kada je počeo primati novac iz proračuna Ministarstva zdravstva, Smart Medical d.o.o. imao je tek dva zaposlena.

Prema podacima iz poslovnih izvještaja, tvrtka je 2018. godine, u kojoj je dobila 1,1 milijuna kuna proračunskih sredstava, zapošljavala dvoje ljudi. Izvještaji o poslovanju za 2019. godinu još nisu javni, a otkrili smo da je u toj godini Smart Medical dobio još 3,6 milijuna kuna.

Pokušaj Ministarstva da zataška slučaj

Inače, Ministarstvo je jučer pokušalo plasirati spin da “u knjigovodstvu nemaju evidentiranih uplata prema navedenoj tvrtki”. Međutim, iz službenih podataka o izvršnju proračuna jasno je kako je Smart Medical dobio novac iz proračunskih sredstava kojima upravlja Ministarstvo zdravstva, kroz suradnju s državnim bolnicama.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program