Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Ne, nema dalje. Ljudi u Šibeniku jutros uzalud čekali, redovni vlak nije krenuo jer kondukter nije došao na posao

Iz HŽ-a kažu da se kondukter nije pojavio 'zbog osobnih razloga'

Portal Šibenik.in danas je prenio priču jedne svoje čitateljice, redovne putnice na liniji Hrvatskih željeznica Šibenik-Perković-Split. Ona ih je obavijestila o neugodnom iskustvu s te linije budući da je ustala used noći da bi stigla na vlak u 04:47 sati i krenula za Perković.

No vlak jutros uopće nije krenuo sa šibenskog kolodvora i to zato što kondukter nije došao na posao. Žena im je ispričala da su u vlaku jutros bile ona i jedna studentica te da inače u na toj liniji bude najviše sedam do osam ljudi.

Kazala je i da je upitno jesu li putnici koji su čekali na drugim postajama bili obaviješteni da veze za Split nema. Rekla je da je linija inače pouzdana, no da je jednom zaspao strojovođa pa nije došao na posao, a vlak iz Šibenika nije krenuo za Perković ni prošlog tjedna kada je u teškoj nesreći pregazio čovjeka na pruzi.

Iz HŽ-a kažu da kondukter nije došao zbog osobnih razloga

Šibenik.in je osim priče putnice prenio i odgovor Hrvatskih Željeznica Putničkog prijevoza. Njhova glasnogovornica Ivana Čubelić se u ime tvrtke ispričala putnicima zbog ove situacije. “Ispričavamo se putnicima zbog otkazivanja vlakova. Kondukter koji je trebao pratiti ranojutarnje vlakove iz osobnih razloga nije došao na smjenu na vrijeme”, stoji u priopćenju.

“S obzirom na to da se vlakovi koje je trebao pratiti ne mogu u promet pustiti bez konduktera te da ugovorni autobusni prijevoznik nije mogao isporučiti autobuse u 60 minuta od predviđenog polaska prvog vlaka, danas, 31. svibnja došlo je do otkazivanja vlakova 5820 (Šibenik 4:53 – Perković 5:23) i 5821 (Perković 5:50 – Šibenik 6:21)”, dodaje se.

Na kraju se u priopćenju zaključuje da su u vlaku 5820 bila dva putnika i da su prevezeni prvim sljedećim vlakovima, odnosno vlakovima 5800 (Šibenik 6.:27 – Perković 6:57) i 5801 (Perković 7:04 – Šibenik 7:35).