Ne odgađaju se ročišta samo zbog bolesti okrivljenih. Danas je, evo, pozlilo Varginom odvjetniku

Nije određen novi termin pa će se tek najesen znati kad počinje suđenje za aferu SMS

ZADNJA IZMJENA: lip 11, 2019

Iako su se Blaž Curić i Franjo Varga u utorak ujutro pojavili na Županijskom sudu u Osijeku radi afere SMS, pripremno ročište zakazano za 9.30 je otkazano. Kako javlja N1, ročište je otkazano jer je pozlilo Varginom odvjetniku Mariju Polaku. Curićev odvjetnik Krešimir Vilajtović izjavio je kako sud danas neće odrediti početak suđenja te kako je to moguće očekivati tek u jesen.

Osumnjičeni su se na sudu trebali izjasniti o krivnji, a trebao je biti otkriven i popis svjedoka. Očekivalo se da će obrana i tužiteljstvo iznijeti smjer postupka te se odrediti početak glavne rasprave, ali ni ovoga puta ništa od toga. Osumnjičeni su u pritvoru proveli pola godine, a onda su pušteni da se brane sa slobode.

Predviđena kazna do tri godine

Inače HDZ-ov informatičar osumnjičen je zbog curenja informacija iz istraga, odnosno, kako smo pisali, za odavanje službene tajne za što zakon predviđa kaznu do tri godine zatvora, te za povredu tajnosti postupka, u ovom slučaju istraživanja koje protiv njega, braće Brkić i Blaža Curića provodi Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku. I za to je predviđena zatvorska kazna do tri godine.

Zdravka Grund
Telegram autor
2063 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program