Politika & Kriminal

Ne znamo kako to nekome može biti smiješno, ali Splitom se šire lažne poruke o koronavirusu

U poruci koju je navodno potpisao Nastavni zavod za javno zdravstvo ljude se upozorava da su u kontaktu sa zaraženima

Brojni stanovnici Splita dobili su lažnu obavijest u čijem se potpisu navodi Nastavni zavod za javno zdravstvo, piše Dalmatinski portal. Splićane se u poruci, za koju spomenuti portal ne precizira radi li se o SMS-u, e-mailu ili nečemu trećem, upozorava da su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženom osobom. Ova nova poruka dolazi samo tjedan dana nakon što je prva poruka koja je kružila Splitom uzrokovala paniku.

“Ovim putem Vas obavještavamo da ste bili u neposrednom kontaktu s osobom koja je pozitivna na virus Covid-19. Uvid je izvršen temeljem potrage za nultim nositeljem infekcije s područja Italije. Stoga primite našu preporuku da se u slučaju ikakvih simptoma sličnih gripi javite Infektološkom odjelu KBC Split. Shodno navedenom, otkažite svako Vaše izbivanje iz rezidencijalnog mjesta i javite se svom obiteljskom liječniku ako imate potrebu pravno regulirati Vaše otkazane obveze. Zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Za sve potrebne informacije obratite nam se…”, piše u poruci.

Ravnateljica je revoltirana ovakvim lažnim porukama

Oko lažne poruke oglasila se i ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo prim. Željka Karin. Zgrožena je širenjem ovakvih lažnih informacija, ali i bespotrebnim gubljenjem vremena na demantije ovakvih dezinformacija.

“Strašno! Nastavni zavod za javno zdravstvo, kao i sve zdravstvene ustanove, vodi odgovornu politiku. Ako se pojavi koronavirus u Splitu ili županiji, javnost će biti pravodobno informirana. Odmah! Molimo pučanstvo da ne uznemiravaju dežurne službe da bi provjeravali takve stvari jer tad ne možemo raditi svoj posao, onaj koji radimo upravo da bi ih zaštitili. Ne brinite, odgovorno vodimo ustanovu, na vrijeme i kako treba od nas ćete biti informirani o svemu!”, izjavila je ravnateljica za Dalmatinski portal.

Nastavite čitati