Politika & Kriminal

Neka uzrujana žena jurila je policiji prijaviti ilegalne migrante koji kao tumaraju Samoborom. To su zaposlenici Mate Rimca

Mate Rimac objavio je super komentar, pokazuje koliko smo žalosna sredina na više razina

FOTO: Petar Glebov/PIXSELL

Gradonačelnik Samobora Krešo Beljak maloprije je upozorio ljude da ne nasjedaju na paranoične laži. Nakon brojnih upita i fake newsa o ilegalnim migrantima koji kao tumaraju Samoborom, obavijestio je ljude da se radi o lažima.

Jedna je gospođa, kako je napisao Beljak u svom istupu na Facebooku, vidjela “ilegalne migrante” u šoping centru i žurno ih prijavila policiji.

Iz prve ruke znam kako se neki odnose prema ‘Bosancima’

Gospođa je očito bila malo paranoična jer je utvrđeno da se radi o zaposlenicima jedne samoborske tvrtke s urednim radnim i boravišnim dozvolama. Beljak je na kraju apelirao na građane da ne nasjedaju na lažne vijesti i dojave te, kako je kazao, bezrazložno širenje straha i panike.

Nije napisao o kojoj se tvrtki radi, ali vrlo brzo se javio Mate Rimac koji je pitao jesu li to gnjavili njihove zaposlenike koji dolaze i iz Indije, Pakistana i Šri Lanke. “Stvarno se nadam da naši sugrađani nisu toliko ograničeni. Ali s obzirom da znam kako se neki odnose prema “Bosancima” iz prve ruke, ništa me ne bi čudilo.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu