Neki dečko je navodno prije dva mjeseca preko fejsa zaprijetio premijeru Plenkoviću. Sad je završio u zatvoru

Dečko se trenutno nalazi u istražnom zatvoru u Remetincu

ZADNJA IZMJENA: lip. 18, 2017
Foto: PIXSELL

Zagrebačka policija uhitila je 21-godišnjeg A.J., Hrvata s austrijskom adresom, koji je preko Facebooka prijetio premijeru Andreju Plenkoviću, piše Jutarnji list. Mladić je bio na privremenom radu u Austriji, a uhićen je kada je došao u Hrvatsku na odmor. Prijetnju, za koju još uvijek nije poznato kakva je konkretno bila, navodno je objavio prije dva mjeseca, ali u međuvremenu nije bio dostupan hrvatskoj policiji.

Trenutno se nalazi u istražnom zatvoru u Remetincu. “Policijska uprava zagrebačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim hrvatskim državljaninom iz Zagreba zbog kaznenog djela prijetnje počinjeno 14. travnja ove godine putem društvenih mreža iz članka 139 stavak 1 i 3 i on je u petak predan pritvorskom nadzorniku”, potvrđeno je iz PU zagrebačke.

Prijeti mu do pet godina zatvora?

U posljednjih nekoliko godina sigurnosne službe posebno analiziraju objave i prepiske na društvenim mrežama i filtriraju poruke upućene državnim dužnosnicima, koji spadaju u kategoriju štićenih osoba.

Za klasičnu prijetnju zakon predviđa kaznu zatvora u trajanju do tri godine. Ukoliko je prijetnja upućena službenoj ili odgovornoj osobi u vezi s poslom koji obavlja, onda kazna može doseći i do pet godina zatvora.

Rašeljka Zemunović
Telegram autor
541 članak Više o autoru