Neki manijak pokušao je opljačkati pekarnicu pa je izletio van i nožem napao prolaznicu. Spasila ju je debela odjeća

Prvo je pokušao izbosti ženu koja je prolazila, a potom muškarca koji ju je krenuo braniti

ZADNJA IZMJENA: velj 12, 2020
Foto: ilustracija/Pixsell

U ponedjeljak oko 19.30 sati muškarac je uletio u pekarnicu u Krešićevoj ulici u Zagrebu te zaprijetio zaposlenicima i tražio ih novac. Potom je, javlja PU zagrebačka, otišao iza pulta i uzeo nož s police s kojim je pokušao otvoriti ladicu blagajne kako bi se dočepao novca. Nije uspio pa je pobjegao iz pekarnice, nakon čega je uslijedio puno dramatičniji dio.

Ničim izazvan zaletio se na 36-godišnju prolaznicu, srušio je na pod i počeo je ubadati nožem po tijelu, s namjerom da je ubije. Zbog brze reakcije 55-godišnjeg prolaznika, te kako kažu iz MUP-a, ženine odjeće, gospođa srećom nije ozlijeđena. Naime, pretpostavljamo da je žena zbog nižih temperatura na sebi imala debelu jaknu koja ju je zaštitila.

Za svladavanje su bila potrebna dvojica

Napadač je i muškarcu koji je krenuo u obranu gospođe također pokušao zadati nekoliko uboda, no ni njega nije uspio ozlijediti zbog debele odjeće.

U pomoć je potom priskočio drugi muškarac, pa su na koncu njih dvojica uspjeli savladati napadača i zadržati ga do dolaska policije. Nakon kriminalističkog istraživanja, 32-godišnji čovjek je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Ivan Luzar
Telegram autor
1798 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program