Neki tip je divljao BMW-om u Sesvetama pa se zabio u kuću i zapalio. Policija objavila detalje

31-godišnji vozač je završio s teškim ozljedama

ZADNJA IZMJENA: tra 18, 2020
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Zagrebačka policija danas je objavila detalje teške prometne nesreće koja se u petak navečer dogodila u Sesvetama.

Teško je stradao 31-godišnji muškarac nakon što je BMW-om zagrebačkih registracija izazvao prometnu nesreću, a zatim se automobilom zabio u kuću. Vozilo je u tom trenutku počelo gorjeti, a požar se proširio na obiteljsku kuću.

Kako navodi policija, 31-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registracijskih oznaka, a kretao se Jelkovečkom ulicom u smjeru sjevera.

Divljao i prije teškog sudara

“Dolaskom do raskrižja s Bjelovarskom ulicom zaustavio se na znak crvenog svjetla na semaforu. Na znak uključivanja zelenog svjetla u naglom kretanju i skretanju u desno, a ujedno i uz namjerno postignutu gornju granicu dopuštenog broja okretanja motora prosklizali su mu zadnji kotači zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom i sletio na parkiralište ispred kućnog broja 38A Bjelovarske ulice”, kažu iz policije.

Tu je, navode iz MUP-a, naletio na prednji dio parkiranog osobnog automobila marke Renault zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba te se udaljio s mjesta nesreće.

BMW od siline sudara odbačen na kuću

No tu nije bio kraj divljaju. Nekoliko minuta kasnije, oko 22.15 sati, vozeći se Sesvetskom cestom u smjeru istoka, po dolasku do kućnog broja 74, uz najvjerojatnije neprilagođenu brzinu, u kočenju je prešao na prometnu traku za skretanje na krak 11 Kraljevački Novaki gdje je prednjim dijelom naletio na rubni kamen razdjelnog otoka, a zatim u zadnji lijevi bočni dio osobnog automobila marke Seat Cordoba zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je navedenim krakom u smjeru sjevera upravljala 44-godišnjakinja, stoji u priopćenju policije.

Uslijed siline naleta, BMW je odbačen u smjeru jugoistoka na rubni kamen, metalni stup javne rasvjete i upravljačku kutiju semafora. Nakon toga odbačen je u zrak te je prednjim donjim dijelom vozila naletio na ogradu, stablo, metalne stupove, a zaustavio se na način da je prednjim dijelom vozila naletio na obiteljsku kuću na kućnom broju 82 u vlasništvu 77-godišnjakinje. Požar koji je pri tome izbio na automobilu proširio se na obiteljsku kuću. Požar su ugasili vatrogasci. Liječnička pomoć 31-godišnjaku je pružena u KBC-u Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen dok drugih ozlijeđenih osoba nije bilo.

Evo nekoliko fotografija s mjesta nesreće:

Više s weba
Ostanite uz telegramov program