Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Neki tipovi su reketarili klinca, maloljetnika. Prijetili su da će ga baciti s balkona, dao im je 75 tisuća kuna

Protiv 18-godišnjaka i dvojice 19-godišnjaka splitska policija podnijela je kaznenu prijavu

25.10.2019., Dubrovacki sud, Dubrovnik - Privodjene oca i sina osumnjicenih za kradju u Zracnoj luci Dubrovnik.
Photo: PIXSELL
FOTO: PIXSELL/Ilustracija

Splitska policija sumnjiči trojicu mlađih muškaraca da su reketarili maloljetnika i kroz šest mjeseci iznudili 75 tisuća kuna. Kako javljaju, kriminalističko istraživanje je dovršeno te je utvrđeno da su 18-godišnjak i dvojica 19-godišnjaka u siječnju prošle godine doznali da maloljetnik ima nekoliko stotina kuna.

Muškarci su, kako bi se dočepali novca, dječaka lažno optužili za nepostojeći dug. Počeli su s 500 kuna, fizički su mu prijetili, a kasnije su nastavili s lažnim optužbama i iznudom, javlja policija.

Šest mjeseci su ga maltretirali i izvlačili novac

U nekoliko navrata maloljetnika su i fizički napali, a jednom su ga, pišu, doveli na rub balkona zgrade te mu prijetili da će ga baciti. Strahujući za svoj život, navode u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, maloljetnik je od siječnja do lipnja prošle godine trojici osumnjičenih predao ukupno 75 tisuća kuna na ime nepostojećeg duga.

“Protiv trojice osumnjičenih za kazneno djelo Iznude nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnijeta je kaznena prijava”, poručili su iz splitske policije.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više