Politika & Kriminal

Nema kraja. Puhovski uzvraća Milanoviću: 'Predsjednik je ili u stanju panike, ili je paranoidan’

Žarko Puhovski gostovao je na N1 televiziji, na temu jutrošnjeg istupa Zorana Milanovića

Politički analitičar Žarko Puhovski gostovao je na N1 televiziji na temu novog Facebook statusa Zorana Milanovića. Predsjednik je ranije danas napisao: “O politici i moralu govori Žarko Puhovski koji je 1972. godine bio svjedok optužbe na montiranom procesu zagrebačkim sveučilištarcima (I.Z. Čičku, D. Budiši i inima). Puhovski je aktivno doprinio tome da se skupina bezazlenih mladića i djevojaka utamniči na nekoliko godina i da nakon toga dva desetljeća žive kao građani drugog reda”.

Žarko Puhovski istupio je na N1 i kazao kako je “predsjednik očito pisao u stanju panike”, dodajući: “Ako nije panika, onda je riječ o paranoidnom poremećaju i problem je da država ima takvog čovjeka na poziciji predsjednika”.

Puhovski se na spomenuti sudski postupak protiv sudionika Hrvatskog proljeća. “Ja sam bio svjedok u tom procesu, to je istina. Svjedočio sam 14 sati i cijelo to vrijeme svađao sam se s predsjedavajućim sucem. Trebalo bi pogledati dokumente i vidjeti što sam govorio, no Zorana Milanovića činjenice ne zanimaju. On je ustao u 10 i napisao što je napisao. No ja nemam želje odgovarati na takve optužbe za koje je lako dokazati da su lažne”.

Kao Karamarko nekada

Detaljizirao je zašto smatra da je predsjednik u stanju panike. “On se ponaša kao netko tko je uspaničen jer su ga djelomično zahvatile mjere, odnosno izvidi u aferi Janaf. Što su one mogle otkriti o njemu ja ne znam, a pretpostavljam da ni javnost ne zna, ali oni koji djeluju u panici su opasni, jer su iracionalni. Srećom, predsjednik nema puno ovlasti, ali on tu svoju paniku prenosi na lošu javnu atmosferu i to nije dobro”, dodao je.

Komentirao je i kako si Milanović poput Tomislava Karamarka nekada, “dopušta pokušavati određivati tko će gdje nastupati”. Time se osvrnuo da dio jutrošnjeg istupa u kojem se predsjednik RH obratio RTL-u sljedećim riječima: “Poštovani vlasnici RTL-a, poštovani urednici, osim što je g. Puhovski očajan analitičar, koji je zadnjih godina ama baš sve pogrešno prorekao, on je i jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni“.

‘Neće doći do opoziva’

Puhovski smatra kako Zoran Milanović dubinski griješi. “On ovim načinom komunikacije gubi pravo da bude u pravu. Zastupnice Orešković i Puljak mogao je kritizirati opaskom kako više nisu u nevladinim udrugama i kako bi se trebale početi ponašati kao saborske zastupnice, a ne aktivistice. Mogao im je prigovoriti i zato što pred klub Dragana Kovačevića nisu stavile i ploču Ured Vlade RH. I to bi bilo legitimno. No on je raspršen kao Pčelića Maja”, kazao je.

Bez obzira na to, Puhovski ne smatra kako će ovo dovesti do opoziva predsjednika. “Ne vidim kako bi to bilo moguće. Uostalom, svatko ima pravo na glupost”.

Nastavite čitati