Politika & Kriminal

Nema kraja. Upravo je otkriveno da je Kujundžić zatajio i pola luksuzne kuće s bazenom u Imotskom

Ministar je jučer tvrdio kako je prijavio sve kvadrate koje ima. Danas je otkriveno da ni to nije istina

Nakon što je Telegram danima objavljivao nastavke istraživačkog serijala o imovini ministra Kujundžića, Slobodna Dalmacija danas ima novu priču. Njihova novinarka Andrea Topić otkrila je kako je neistinito prikazao i vrijednost kuće u rodnoj Ivanbegovini kraj Imotskog. Kako pokazuju zemljišne knjige, ministar je Povjerenstvu za sukob interesa prijavio upola manju kvadraturu od stvarne.

Iznimno je to nezgodno za ministra koji je jučer cijeli dan ponavljao da nije prikrivao svoju imovinu nego su pogrešno prikazane činjenice u imovinskoj kartici samo sitne tehnikalije. “Sve suštinski važno je tamo, sve nekretnine i svi kvadrati”, govorio je u televizijskim istupima. Dodao je i kako bi ne samo dao ostavku nego i umro od srama da se pokaže kako govori neistinu.

Vila s velikim bazenom, obložena finim kamenom

Time što je otkriveno da je umjesto realnih 184 prijavio tek 100 četvornih metara, otvoreno je i pitanje cijene koju je prikazao: gospodin Kujundžić u imovinsku je kraticu naveo kako mu ova nekretnina vrijedi 400.000 kuna. To bi dakle značilo manje od 300 eura po kvadratu kuće, s time da se ona nalazi na zemljištu od 1016 četvornih metara, koje je također prešutio.

Pritom, kako opisuje novinarka, riječ je dvoetažnoj vili s dvorišnim bazenom, obloženoj finim kamenom, s kovanom ogradom i modernim prozorima. Fotografije objavljene u slobodnoj govore u prilog njezinoj tezi kako je riječ o luksuznoj nekretnini.

Incident s novinarkom koja je istraživala priču

Ovaj tekst pritom ima i vrlo neugodnu pozadinsku priču. Novinarka Topić objavila je i kako su je ljudi bliski ministru, jednog je prepoznala kao njegovog rođaka, pokušali spriječiti da snimi spomenutu kuću. Piše da su joj opkolili auto i nisu je puštali pola sata, a svoje tvrdnje potkrijepila je fotografijama.

Pustili su je nakon poziva policiji kojoj ih je prijavila i za nanošenje štete na autu; oguljen lak na braniku i razbijenu dekorativnu letvu.

Nastavite čitati