Neposlušnost šefu kod njih se ne događa često; izvukli smo 15 HDZ-ovaca koji nisu glasali za Istanbulsku

Unatoč premijerovim nastojanjima da što više zastupnika HDZ-a podrži ovu Konvenciju, 14 ih je bilo protiv, a jedan suzdržan

ZADNJA IZMJENA: tra 13, 2018

Protiv zakona o ratifikaciji Istanbulske konvencije koji je danas napokon usvojen glasalo je 30 zastupnika. Unatoč premijerovim nastojanjima da što više zastupnika HDZ-a podrži ovu Konvenciju, na kraju ih je 14 bilo protiv, a jedan je bio suzdržan.

To su zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, Miro Kovač, Marija Jelkovac, Anton Kliman, Ivan Šikić, Ante Babić, Davor Stier, Miro Tuđman, Petar Škorić, Davor Lončar, Ivan Ćelić, Tomislav Lipošćak i Stevo Culej. Protiv je bio i omiljeni Telegramov protagonist, nestašni Franjo Lucić. Zanimljivo je da je zastupnik Ivan Šuker bio suzdržan.

Očekivano, većina Mosta i Hasanbegović protiv

Protiv Istanbulske bio je i dobar dio Mosta, Božo Petrov, Sonja Čikotić, Miro Bulj, Nikola Grmoja, Tomislav Panenić, Marko Sladoljev i Slaven Dobrović.

Očekivano, protiv je bio i zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović. Istanbulsku na današnjem glasanju nije podržao ni zastupnik Ivan Lovrinović, kao ni trojac iz Kluba zastupnika Neovisni za Hrvatsku Željko Glasnović, Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih. Protiv su glasali još i zastupnici HDS-a Goran Dodig i Branko Hrg, Bandićev zastupnik Kažimir Varda, kao i neovisni zastupnik Tomislav Lacković. Osim gospodina Šukera, sudržan je bio i Marin Škibola, nezavisni koji je ušao na listi Živog zida.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3206 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program