Politika & Kriminal

Neslužbeno: imamo 70 posto više zaraženih nego prošlog utorka

U posljednjih šest dana zabilježeno je više od 10 tisuća pozitivnih

02.07.2021., Zagreb - Nacionalni stozer civilne zastite odrzao je konferenciju za medije u Nacionalnoj i sveucilisnoj knjiznici. ministar zdravstva Vili Beros. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

U Hrvatskoj je zabilježen 1.741 novi slučaj zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata, neslužbeno doznaje Jutarnji list. To je rast veći od 70 posto u odnosu na prošli utorak, kada je potvrđeno 1007 zaraženih.

Prema neslužbenim informacijama testirane su 8862 osobe te je u tom slučaju udio pozitivnih osoba oko 20 posto. Prošlog tjedna, taj postotak je bio 11 posto. Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) sve iznad četiri posto smatra gubitkom kontrole nad epidemijom.

Porast zaraženih

Rast zaraženih zabilježen je i jučer. Iako su ponedjeljkom brojke uglavnom manje zabilježeno je 319 novih slučajeva, što je za 149 više nego tjedan ranije.

Prošlog smo tjedna i prvi put od početka svibnja imali više od 2000 novozaraženih. Od prošlog utorka do jučer zabilježeno je 10205 pozitivnih, dok ih je tjedan prije bilo 9110, što je rast od 12 posto.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu