Sindikat pomoraca tvrdi: Uočena je splav

Upravo je stiglo informacija koja se čini iznimno važnom

ZADNJA IZMJENA: lis 9, 2019

Portal N1 televizije upravo je objavio kako Sindikat pomoraca ima pouzdanu informaciju, “uočena je splav”. Kako im je potvrđeno, zato su svi brodovi uključeni u potragu za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem i njegovom posadom upućeni u istom smjeru. Splav je uočena na satelitskoj snimci, tako da je riječ o odmaku od dva sata. Zato su svi pohitali prema mjestu na kojem je viđena.

N1 je kasnije nadopunio tekst i sada pišu tek kako im je iz sindikata potvrđeno da je uočeno “nešto” te da se mogu samo nadati da je splav. Pomoćnik glavnog tajnika sindikata pomoraca Vladimir Svalina za N1 je rekao kako im je ravnateljica Europske agencije za pomorsku sigurnost Maja Markovčić Kostelac rekla kako su analizirali satelitske snimke i potvrdili da postoje tragovi.

“Postoji nešto u tom sektoru koji je nešto sjevernije od pozicije gdje se vrši pretraga”, rekao je Svalina i dodao kako su brodovi usmjereni tamo. “Postoji visoka vjerojatnost da je tamo nešto zbilja uočeno, ne možemo potvrditi što je točno, ne možemo spekulirati, možemo se naravno nadati da je to upravo splav s preživjelim članovima posade”, rekao je Svalina za N1.

Sazvan hitan sastanak hrvatskih i francuskih diplomata?

Izvještavajući o potrazi za nestalim pomorcima s tegljača Bourbon Rhode, portal Morski.hr nešto ranije je objavio kako je sazvan hitan sastanak hrvatskih diplomata s francuskim dužnosnicima, no da razlog sastanka još nije poznat.

Događa se to u trenutku dok mediji objavljuju kako su brodovi koji u Atlantiku tragaju za nestalom posadom i hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem odjednom promijenili smjer kretanja, odnosno koordinate, te svi krenuli prema istom mjestu.

Intenzivirala se potraga

Inače, potraga se intenzivirala nakon što su u noći s nedjelje na ponedjeljka na području potrage viđene signalne rakete. Otada uz Alp Sticker za sedmoricom članova posade tragaju još tri broda, a uključio se i jedan zrakoplov.

To je obitelji i prijateljima hrvatskog kapetana pobudilo nadu, ali i dalje prikupljaju novac kako bi u zrak podigli još jedan zrakoplov za što im je potrebno 50.000 eura.

Zdravka Grund
Telegram autor
2043 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program