Netko je na Twitteru napravio lažni profil Borisa Miloševića. Tvita da je umro Stipe Mesić

Račun je jučer otvoren i prate ga ministri i velik broj novinara

ZADNJA IZMJENA: kol 5, 2020

Na Twitteru je jučer otvoren navodni račun potpredsjednika Vlade iz redova srpske manjine Borisa Miloševića. Na profilu je službena Miloševićeva fotografija i piše kako se radi o “službenom računu potpredsjednika Vlade”.

Iako je u prvom tvitu napisano “dobrodošli na moj službeni račun”, evidentno se radi o lažnom profilu. Profil su zapratili i neki ministri, službeni profil Vlade, ali i brojni novinari.

Objavio da je umro Stipe Mesić

S profila je danas tvitana vijest da je “umro Stjepan Mesić“. Dvadesetak minuta kasnije, na istom je profilu objavljeno kako se radi “o lažnom računu koji je napravio talijanski novinar Tommasso Debenedetti“.

Možda se sjećate, Debenedetti je napravio i lažni račun ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković s kojeg je objavio da je umro srpski ratni zločinac Ratko Mladić. Informacija je ubrzo demantirana.

Ne zna se je li i Miloševićev račun zbilja napravio Debenedetti, kako se tvrdi na profilu, ili se netko jednostavno dosjetio da bi bilo zgodno iskoristiti isti štos. Nakon posljednjeg tvita, račun je ubrzo uklonjen.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program