Netko je provalio u onu ilegalnu vilu na otočiću Zmajanu, gdje je zabranjena gradnja

Policija je pronašla čovjeka koji je iz kuće ukrao stvari vrijedne 60.000 kuna

ZADNJA IZMJENA: svi 25, 2020

Prošlog tjedna Telegramov Drago Hedl pisao je o ilegalnoj vili na nenastanjenom otočiću Zmajanu, gdje je zabranjena gradnja, a priča je danas dobila zgodan nastavak, javlja portal Morski.hr.

Šibensko-kninska policija priopćila je kako je nešto prije Telegramovog teksta, u tu vilu provaljeno. Uhićen je 40-godišnjak koji je između 5. i 18. svibnja provalio u ovu kuću i iz nje ukrao televizor, zvučnike, bušilicu, brusilicu i razni drugi alat. Procijenjeno je da je riječ o predmetima vrijednima oko 60 tisuća kuna. Za taj iznos oštećena je tvrtka u čijem je vila vlasništvu.

Policija je morala reagirati

Inače, ova je vila izgrađena na zemljištu među čijim vlasnicima je i suprug saborske zastupnice HDZ-a i bivše vodičke gradonačelnice Branke Juričev Martinčev. Iako je ilegalna gradnja prijavljena nadležnim tijelima, vila je ipak dovršena, te se počela i iznajmljivati. Kako smo pisali, vila je bila izlistana na Bookingu i moglo ju se unajmiti za 50.000 kuna tjedno.

Juričev Martinčev za Telegram je izjavila kako vila ne pripada njenoj obitelji niti se nalazi na dijelu čestice koji pripada njenom suprugu. Kaže kako su geodeti obavili mjerenja i kako će to biti vidljivo i u gruntovnici, kada dio čestice dobije svoj posebni katastarski broj. Rekla je i da zna za postojanje te kuće, da ju je vidjela kada je onamo dolazila na kupanje, a na Telegramov upit je li prijavila očito bespravnu gradnju, odgovorila je: “Što se tiče građevine i rada nadležnih službi, mogu reći da sam nakon saznanja tražila i dobila informaciju kako nadležne službe već vode postupak, od ranije”.

Budući da je nekretnina potpuno ilegalna, ona zapravo formalno pravno i ne postoji pa je zanimljivo zašto su policajci uopće reagirali na dojavu o provali. “Policija mora vjerovati svojim očima”, izjavila je za Morski.hr glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
1987 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program