Politika & Kriminal

Netko sa šaltera zagrebačkog GSKG-a misli da je ovo potrebno: Zamolili su ljude da ne ližu prste

Pitali smo ih zašto, kažu - očajni su zbog ponašanja građana

FOTO: Telegram

Jedan čitatelj Telegrama ovaj nam je tjedan poslao zanimljivu fotografiju koja je nastala u prostorima sjedišta zagrebačkog Gradsko-stambeno-komunalnog gospodarstva (GSKG) u Savskoj ulici broj 1, konkretno u njihovom Info centru gdje dolaze stranke.

Na fotografiji se vide šalteri te obavijest na papiru koja je zalijepljena na jednu od pregrada. “S obzirom na epidemiološku situaciju, molimo Vas da ne skidate maske i ne ližete prste!!!! Hvala!”, piše u neobičnoj molbi na papiru.

Fotografija obavijesti o opasnosti lizanja prstiju

Upozorenje je kasnije uklonjeno

Nakon što smo GSKG pitali za razlog ovog natpisa, iz te gradske tvrtke su nam odgovorili kako su ga napravili i postavili radnici Info centra iznervirani time što se korisnici nisu pridržavali propisanih epidemioloških mjera.

Pretpostavljamo da je problem s lizanjem prstiju prisutan kod klijenata koji na šalterima GSKG-a koriste tu tehniku za brojanje gotovine ili lakše razdvajanje papira. Evo što su nam odgovorili: “Očajni takvim ponašanjem pojedinih stranaka, uzevši u obzir da su naši šalteri otvoreni za građane tijekom cijelog trajanja epidemije, djelatnici su, bez saznanja Uprave Društva, na šalteru istaknuli predmetni natpis. Isti je uklonjen, a građane i ovom prilikom pozivamo da se pridržavaju epidemioloških mjera u cilju sprječavanja širenja infekcije Covid-19 što nam je svima u zajedničkom interesu”.

Odgovor potpisuje Danijela Kasun Perše, viša suradnica za odnose s javnošću GSKG-a te dodaje kako se “putem njihovih blagajni i šaltera u Info centru dnevno izvrši i do 1000 uplata, a strankama pruži više od 650 ostalih usluga”.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu