Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Neumorni HGSS-ovci spasili čovjeka kojeg je na Velebitu ugrizao poskok

Cijela akcija, od poziva za pomoć do predaje unesrećenog hitnoj, odrađena je u dva i pol sata

FOTO: HGSS / Facebook

Splitska stanica Hrvatske gorske službe spašavanja danas je, nekoliko minuta prije 14 sati, primila dojavu kojom je zatražena pomoć za osobu koju je na Velebitu za ruku ugrizao poskok. HGSS-ovi letači spasioci odletjeli su helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na Velebit, točnije, prema Lekinim njivama, koje se nalaze na putu iz Male Paklenice prema Ivinim vodicama.

Gorski spašavatelji spušteni su iz helikoptera do unesrećenog, inače stranog državljanina, i pripremili ga za podizanje u helikopter. Paralelno s letačkim dijelom spašavanja, kako javljaju iz HGSS-a, organizirana je i zemaljska ekipa koja se sastojala od 17 polaznika HGSS-ovog tečaja ljetnih tehnika spašavanja, a koji se upravo održava u NP Paklenica u trajanju od 7 dana.

Akcija trajala dva i pol sata

Unesrećeni gospodin spušten je na helidrom u Starigradu Paklenica i tamo je predan hitnoj medicinskoj pomoći. Ova akcija spašavanja od dojave do svršetka trajala je dva i pol sata; poziv za pomoć stigao je u 13:48, a unesrećeni je predan hitnoj u 15:47. Kako je sve izgledalo na Velebitu, možete vidjeti na fotografijama neumornog HGSS-a.

http://gss-split.hr/2021/05/18/ugriz-zmije/Danas u 13:54 HGSS Stanica Split je od centra 112 dobila dojavu za pomoć…

Posted by HGSS Split on Tuesday, May 18, 2021

❗UGRIZ POSKOKA NA VELEBITU 🐍Brzom akcijom #HGSS-a i #HRZ-a, a posredstvom centra 112, sa Velebita, točnije iz NP…

Posted by HGSS – Hrvatska Gorska Služba Spašavanja on Tuesday, May 18, 2021