Ništa nije luđe od pisma koje je Trump usred krize poslao Erdoganu. Zvuči doslovno kao da ga je pisalo malo dijete

'Morala sam pitati Bijelu kuću je li ovo autentično. I jest', napisala je novinarka New York Timesa koja ga je prva objavila

ZADNJA IZMJENA: lis 17, 2019
Foto: Telegram ilustracija

Novinarka New York Timesa, Katie Rogers, prva je na Twitteru objavila službeno pismo koje je Donald Trump poslao turskom predsjedniku Erdoganu. “Osjetila sam potrebu pitati Bijelu kuću je li ovo zbilja autentično. I jest”, opisala je Rogers u tvitu.

A pismo uistinu djeluje nadrealno, i nakon svega što je svijet naučio o Trumpu. Možda je najbolji opis da zvuči kao ga je napisalo neko dijete, a ne predsjednik Amerike u ekstremno kriznoj situaciji.

Ide otprilike ovako:

Dragi gospodine predsjedniče:
Hajdemo mi poraditi na dobrom dealu! Vi ne želite biti odgovorni za pokolj tisuća ljudi, a ja ne želim biti odgovoran za uništavanje turske ekonomije – a bit ću. Već sam vam malo pokazao u slučaju s pastorom Brunsonom.

Puno sam radio kako bih riješio vaše probleme. Nemojte iznevjeriti svijet. Možete postići super deal. General Mazloum voljan je pregovarati s vama i voljan je učiniti ustupke koje ranije ne biste mogli dobiti. U povjerenju prilažem njegovo pismo meni, upravo mi je stiglo.

Povijest će na vas gledati blagonaklono, ako ovo izvedete na pravi, humani način. No, ako se ne dogode dobre stvari, zauvijek će na vas gledati kao na vraga. Nemojte biti tvrdi. Nemojte biti budala!

Nazvat ću vas kasnije.
Srdačno,
Donald Trump

Više s weba
Ostanite uz telegramov program