Noćas je bilo dosta dramatično na Dunavu; potonuo je policijski brod koji je spašavao migrante, potopio ga je val

Nitko od policajaca i migranta nije ozlijeđen

ZADNJA IZMJENA: lip 3, 2019
Foto: MUP

Policijski brod sa 16 migranata potonuo je noćas između 4,50 sati i 5,35 sati prilikom spašavanja migranata koji su nelegalno pokušali ući u Hrvatsku.

Kako javljaju iz policijske uprave osječko-baranjske, policija je noćas oko četiri ujutro dobila pozive za pomoć na stranom jeziku, nakon čega su policajci iz Postaje granične policije Beli Manastir i Postaje granične policije Dalj s tri policijska broda krenuli u izvid.

U šumskom području usred nabujalog Dunava policajci su zatekli osobe koje su se u vodi držale za grane drveća, pa su ih izvukli iz vode i smjestili na jedan od tri policijska broda. Nedugo nakon izvlačenja, pored policijskog broda je prošao drugi veći brod, koji je izazvao veliki val zbog kojeg je u policijski brod počela prodirati voda.

Brod je nakon toga djelomično potonuo.

Nitko nije ozlijeđen

Brzom reakcijom i intervencijom policijski službenici su spasili 16 migranata koji su se nalazili u nabujalom Dunavu. Osim pothlađenosti, osobe nisu ozlijeđene.

U tijeku je očevid Očevidne ekipe PU osječko – baranjske i Lučke kapetanije Osijek, nakon kojeg će slijediti izvlačenje službenog plovila iz Dunava i tegljenje, stoji u policijskom priopćenju.

Ivan Luzar
Telegram autor
1808 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program