Politika & Kriminal

Noćas je gorjelo i vozilo Hitne pomoći. Odbijamo vjerovati da je netko toliki monstrum da ga je zapalio

Noćas je zapaljeno osam vozila, među kojima je i ono hitne pomoći

14.11.2019., Zagreb - U Loparskoj ulici podmetnut je pozar na sluzbenom vozilu hitne medicinske pomoci Pacijent.Policijski  Ocevid je u tijeku.
Photo : Davorin Visnjic/pixsell
FOTO: PIXSELL

Noćas u Zagrebu nije gorjelo sedam vozila, kao što je jutros objavljeno u medijima, nego njih osam. Glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti za Telegram je potvrdila da se zapalilo i vozilo Hitne pomoći u Loparskoj ulici na Srednjacima. No, iz policije zasad ne žele otkriti je li požar podmetnut ili ga je uzrokovalo nešto drugo.

Dojava o požaru došla je oko 8 sati, a policija će tijekom dana provesti očevid na tom, kao i na ostalim požarištima.

Policijski očevid na vozilu Hitne pomoći koje je noćas gorjelo PIXSELL

Još sedam automobila izgorjelo je na tri različite lokacije, a vatrogasci pretpostavljaju da su svi zapaljeni namjerno. Na Kajfešovom brijegu u blizini bolnice Sveti Duh gorjela su tri auta, a pretpostavlja se da se vatra proširila sa jednog vozila na kojem je požar podmetnut. Vatrogasci su prijavu o tome dobili oko 3:07 sati.

Nema ozlijeđenih

Niti sat vremena kasnije, vatrogasci su morali intervenirati u Veslačkoj ulici, gdje su također planula tri automobila. Desetak minuta kasnije prijavljen je i zapaljeni automobil u Gradišćanskoj ulici na području Črnomerca. Niti u jednom požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Uz ovih sedam automobila, na zagrebačkoj Dubravi gorio je i jedan kombi, no policija te slučajeve ne povezuje. Taj požar izbio je jučer oko 21:20 sati, a ugasili su ga vatrogasci.

 

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu