Požar koji je noćas planuo u Gornjim Tučepima širi se prema Biokovu; evakuiraju turiste, a stiže i vojska

Zbog požara je jutro evakuirano 800 turista iz tri tučepska hotela

ZADNJA IZMJENA: lip. 19, 2017
Foto: PIXSELL

Novi šumski požar koji je noćas oko 2,25 sati buknuo na predjelu zvanom Marasi između Tučepa i Makarske i dalje se širi prema planini Biokovo, kao i prema prigradskom naselju Kotišina nedaleko Makarske. Vatrogascima na terenu pomažu i četiri kanadera HRZ i PZO-a, a uskoro u pomoć stiže i 150 pripadnika Oružanih snaga.

Evakuacija stanovništva

Zbog požara koji se, potpomognut vjetrom, brzo proširio prema moru te zaprijetio stambenim objektima i hotelima, rano jutros evakuirano je više od 800 gostiju hotela Tamaris i Neptun i iz novog hotela Jadran te su smješteni u hotel Alga. Direktor smještaja hotela Bluesun Alga Ivo Visković potvrdio je Hini da su se gosti kasnije vratili u svoje hotele i ponudili pomoć u gašenju požara. Evakuiran je i dio gostiju i njihovih domaćina iz privatnih apartmana.

U podbiokovskom selu Kotišina vatrogasci su rekli mještanima i turistima da napuste mjesto ili da budu spremni na to. Dio mještana već je napustio selo jer je požar došao vrlo blizu, javlja reporter Nove TV Mario Jurič.

https://twitter.com/the_tominho/status/876713983327318016

Požarište će obići i ministar obrane

Područja zahvaćena požarom danas će oko 13 sati obići i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević. Iz Ministarstva obrane jutros su izvijestili da će se ministar Krstičević sastati u 12,30 sati s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem u DVD Makarska. Zbog novonastalih okolnosti i širenja požara, Krstičević je odlučio i da se na požarište kao pomoć uputi 150 pripadnika Oružanih snaga RH.

Požarište će zajedno s ministrom obrane obići ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić i zapovjednik Operativnog središta brigadni general Krešo Tuškan.

Požar još uvijek nije pod kontrolom… Širi se prema Kotišini…Nadamo se da će uskoro stići pomoć iz zraka…I dalje je zatvorena D-512 od Makarske prema Vrgorcu, a u prekidu je i promet na D-8 između Makarske i Tučepi.

Posted by Radio Makarska Rivijera on 19. lipnja 2017

Zbog požara zatvorena cesta Makarska – Vrgorac

U ranim jutarnjim satima vatra nošena burom širi se iz smjera Tučepa u pravcu Makarske, pa vatrogasci procjenjuju da će biti poteškoća u gašenju požara tijekom dana. Također navode kako u borbi s vatrom tijekom noći nitko od vatrogasaca i mještana Tučepa nije ozlijeđen.

Zbog požara je za sav promet zatvorena državna cesta DC512 Makarska-Vrgorac te Jadranska magistrala (DC8) od Makarske do Tučepa, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).