Politika & Kriminal

Nova anketa tvrdi: republikanci bi rado na idućim predsjedničkim izborima vidjeli Donalda Trumpa - Juniora

Sin i imenjak bivšeg predsjednika na vrhu je popularnosti među favoritima Republikanske stranke

Donald Trump junior, executive vice president of The Trump Organisation, looks on during the Global Business Summit in New Delhi on February 23, 2018. - Donald Trump's presidency has cost the family firm "millions of dollars" in lost business, his son told an Indian newspaper during a visit aimed at drumming up sales of new luxury apartment complexes. (Photo by MONEY SHARMA / AFP)
FOTO: AFP

Axios izvještava da rezultati nove ankete konzervativaca pokazuju da je sin i imenjak bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na vrhu popularnosti među favoritima Republikanske stranke, GOP-a (Grand Old Party). Donald Junior naslijedio je svog oca i na Twitteru pa tvita slično kao i otac, kojem je društvena mreža blokirala račun nakon upada njegovih pristaša u zgradu Kongresa, piše Vanity Fair.

Kad se ne bavi lovom pucajući u bespomoćne životinje ili ne snima besmislene videozapise ispred ormara sa oružjem, Don Junior provodi veći dio vremena tvrdeći da sin aktualnog predsjednika Joea Bidena, Hunter Biden ima koristi od nepotizma na način na koji on, momak čiji se čitav profesionalni život vrti oko njegovog oca, nikad ne bi mogao ni sanjati. Okušao se i u komediji, sa predvidljivim rezultatima, a inzistirao je zbog ponovnih optužbi oko poslovanja njegove obitelji i hapšenja njihovog financijskog direktora, da izbjegavanje plaćanja poreza nije velika stvar.

Anketa, provedena između 6. i 8.srpnja, nije uključivala njegovog oca Donalda Trumpa starijeg, koji zadržava neobjašnjivu potporu republikanskih birača unatoč tome što je njegov pristup koroni doveo do masovnih smrti, i unatoč besmislenim pokušajima poništavanja izbora 2020.

Uz Trumpa mlađeg na vrhu ankete guverner Floride

Činjenica da je Don Junior na vrhu liste mogućih presjedničkih kandidata na izborima 2024.godine nije kraj loših vijesti. Drugi favorit republikanaca je guverner Floride Ron De Santis, čovjek odgovoran da Florida bilježi više slučajeva koronavirusa nego bilo koja američka država. Između 1. i 22.srpnja broj zaraženih je četverostruko skočio. Prošli tjedan umrlo je 319 ljudi.

Epidemiolozi kažu da su u igri razni čimbenici, veliki broj necijepljenih ljudi, ublažavanje mjera prevencije, poput nošenja maski i socijalnog distanciranja, širenje vrlo zarazne delta varijante i okupljanja ljudi u zatvorenim prostorima tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

“Sve to zajedno, dovelo je do rezultata koje imamo”, rekao je Jason Salemi, epidemiolog sa Sveučilišta Južna Florida. “Razlog za zabrinutost je brzina kojom indikatori rastu.” Broj hospitaliziranih naglo se popeo i dosegnuo skoro 4 milijuna, a pacijenti su mlađi od 60 godina. Unatoč priznanju guvernera, glasnogovornik DeSantisa usporotivio se ideji novog zaključavanja ili nošenja maski. Na jesen, navodno, kani zabraniti školama da zahtijevaju maske.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu