Politika & Kriminal

Nova drama s Đakićevim sinom. Ispitane su bivša voditeljica i njezina prijateljica, tvrdi da su mu prijetile smrću

Prema optužnici, banule su mu na vrata stana i vikale: 'Ubit ćemo te, izađi van!'

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu dvije mlade žene, 32-godišnja bivša televizijska voditeljica Karmen Barić i njezina prijateljica, 25-godišnja Lana Babić negirale su krivnju za prijetnje upućene Tomislavu Đakiću, sinu saborskog zastupnika Josipa Đakića. Tužiteljstvo ih tereti za ozbiljne prijetnje smrću, za što ih je Đakić mlađi prijavio 30. ožujka prošle godine u jutarnjim satima.

Prijetnje su navodno uslijedile nakon što su se Đakić i njegova djevojka nekoliko dana ranije, 22. ožujka navečer već sukobili s Karmen i Lanom.

Makljaža na benzinskoj postaji

Taj raniji incident dogodio se na benzinskoj postaji na Medveščaku. Đakić i njegova partnerica posvađali su se i potukli s dvije mlade žene, pa ih je policija sve prijavila za remećenje javnog reda i mira. Prema tom optužnom prijedlogu, Karmen se na benzinskoj postaji nalazila s Lanom, kada su stigli Đakić te njegova djevojka Maria. Karmen je rekla: ‘Evo Đoke kretena’. Đakić je to čuo pa im je uzvratio: ‘Ne obraćajte mi se, kurve iz Dubaija. Lana, ti si kurva i ideš po Montrealu’. Nakon toga uslijedio je fizički obračun.

Prekršajni sud početkom ove godine optužbu za to divljanje na benzinskoj postaji odbacio je zbog greške policije. Naime, u optužnom prijedlogu krivo su upisali Đakićevo prezime.

‘Spalit ćemo i tebe i tvog tatu’

Ipak, ono što je uslijedilo 30. ožujka 2020. bilo je posljedica upravo tog sukoba. Tog dana oko devet sati ujutro Karmen i Lana banule su na vrata stana u kojem je stanovao Đakić. S njima je bio i jedan muškarac koji je pokušao ući u stan, no Đakić ga je u tome spriječio. Za to vrijeme, prema optužnici, Karmen i Lana udarale su po vratima i vikale “Ubit ćemo te, izađi van!”

Tomislav Đakić navodno im je rekao da će zvati policiju, na što su one reagirale: “Neće ti ni policija pomoći, ti si naš”. Ovaj muškarac koji je bio s njima poručio mu je da će zapaliti i njega i i njegovog tatu.

Karmen i Lana: ‘Nismo krive’

Sve to Đakić je ispričao i tužiteljstvu, a da je baš tako bilo potvrdila je i njegova djevojka. Karmen Barić i njezina prijateljica uvjeravale su pak istražitelje da su se samo branile od prijetnji koje su ranije dobile od Đakića i njegove djevojke koja im je poručila da će “dobiti metak u čelo”. I zbog tih prijetnji podnijete su prijave, no postupci još nisu stigli do suda.

Nakon što su se danas okrivljenice očitovale i službeno očitovale o optužbama te izjavile da nisu krive, na idućem ročištu iskaz bi trebao dati i sam Tomislav Đakić. On je svega par mjeseci nakon okršaja s Karmen i Lanom bio završio u pritvoru jer je izvrijeđao četvoricu policajaca. Pijan im je prijetio otkazima i vikao ‘Znate li vi tko sam ja?’.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu