Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Nova sramota zagrebačke policije: iz sefa im nestalo 130.000 kn, osumnjičena službenica brani se bizarnom pričom

Osumnjičena je prijavila da je početkom veljače u svojem uredu u Heinzelovoj napadnuta i opljačkana

Možda se sjećate iscenirane pljačke MUP-a u Heinzelovoj ulici u Zagrebu 2016. godine, za koju je osuđen bivši šef krim policije Željko Dolački. Po svemu sudeći, povijest se ponavlja, jer je iz još jednog sefa u zgradi kriminalističke policije u Heinzelovoj nestao novac. I ovoga puta je, izgleda, u pitanju insajderski posao, a osumnjičena je namještenica koja radi u Nalaznom odjelu, uredu u kojem se čuvaju stvari koje građani izgube i kojima se traži vlasnik, piše Jutarnji list.

Ukradeno je otprilike 130.000 kuna u raznim valutama, a priča kojom je osumnjičena pokušala zamaskirati krađu je filmska. Dotična je nedavno prijavila da ju je njezinom uredu u Heinzelovoj napadno i opljačkao nepoznati napadač, koji joj je injekcijom ubrizgao omamljujuće sredstvo. Zatim je, prema njenoj priči, nepoznati muškarac opljačkao novac koji su čuvali u Nalaznom uredu.

Ipak, policajcima se ta priča činila prilično nevjerojatnom pa su započeli istragu kojom su zaključili da je njihova kolegica čitav slučaj izmislila te uzela novac.

Lažno prijavljivanje kaznenog djela

O svemu se oglasila zagrebačka policija. “Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo ‘Lažno prijavljivanje kaznenog djela’ i ‘Pronevjera’ na štetu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Policijske uprave zagrebačke”, priopćili su.

“Utvrđeno je kako je osumnjičena kao namještenica u Odjelu pisarnice, početkom veljače 2022. godine, lažno prijavila da je nepoznati počinitelj – muškarac – uporabom medicinske igle nad njom na radnom mjestu u Policijskoj upravi zagrebačkoj počinio razbojništvo i otuđio novac, iako je znala da navedeno nije istina. Naime, kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je osumnjičena, od srpnja 2021. do siječnja 2022. godine, kao namještenica u Policijskoj upravi zagrebačkoj, u nekoliko navrata protupravno prisvojila 130.000,00 kuna”, stoji još u priopćenju.

Materijalna šteta iznosi oko 130.000 kuna, potvrdila je policija. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski službenici su kaznenu prijavu podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.