Politika & Kriminal

Nova teorija o Škorinom odlasku: policija istražuje donedavnog tajnika DP-a koji je navodno prisluškivao Matu Radeljića

RTL javlja da je sad već bivši glavni tajnik Domovinskog pokreta pod istragom policije

FOTO: n1 screenshot

Dok se u javnosti još uvijek živo nagađa zbog čega je Miroslav Škoro naprasno podnio ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, RTL donosi priču o njegovom donedavnom bliskom suradniku Dariju Žepini. Žepina je bio glavni tajnik DP-a, ali je također odstupio, odmah nakon Škorine ostavke.

RTL sad javlja da je Žepina, prema njihovim neslužbenim saznanjima, od prošle godine pod istragom policije. „Sve je počelo krajem prošle godine, kada je policija Daria Žepinu službeno osumnjičila. I to da je preko određenih osoba ubacio uređaj za video i audio prisluškivanje Mate Radeljića”, tvrdi RTL.

Uređaj u TV prijemniku

Doznaju da se radi o razdoblju od veljače do lipnja, da je uređaj bio postavljen u televizijskom prijemniku, u apartmanu u centru Zagreba koji je u vlasništvu Radeljićeve supruge. Sve je, javljaju dalje, navodno otkriveno slučajeno jer su snimke iz stana završile u tuđim rukama.

Radeljić je nekadašnji savjetnik bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, ali je krajem 2018. godine otišao s te pozicije. Kasnije se spominjala njegova uloga u predsjedničkoj kandidaturi Miroslava Škore, da bi ujesen 2019. godine mediji tvrdili da su se njih dvojica razišli.

Zašto je Žepina otišao

RTL-u iz policije im ništa nisu htjeli potvrditi. Radeljić je, pak, tvrde dao iskaz policiji na samom početku slučaja, dok je Žepina, kažu, također suzdržan i trenutno na godišnjem odmoru na Hvaru.

Žepina je s mjesta glavnog tajnika DP-a otišao odmah nakon što je Škoro nenadano u utorak podnio ostavku. “Koliko god teško bilo u ovim trenucima, osjećam osobnu potrebu predsjedništvu stranke i svima vama ponuditi svoju iskrenu i neopozivu ostavku na mjesto glavnog tajnika stranke na koje me je postavio Miroslav Škoro”, objasnio je tada.

 

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu