Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Novi detalji tragedije u Splitu: ubijena žena živjela je sa sinom, policiju su zvali rođaci kad im se prestala javljati

Sin je zatečen u stanu u kojem je ubijena pronađena, te je priveden

23.10.2019., Rijeka - Mrtvo tijelo zenske osobe pronadjeno u kuci  u mjestu Cavle. Policija obavlja ocevid.
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Splitska policija pronašla je u četvrtak poslijepodne u stanu na Kmanu mrtvu ženu s tragovima nasilne smrti, a uhitila je muškarca kojega je zatekla u stanu, izvijestila je večeras policija. Policija osnovano sumnja da je riječ o nasilnoj smrti, zbog čega je uhićen muškarac koji je zatečen u stanu.

Njega se dovodi u vezu s ubojstvom te će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje, a mjesto ubojstva je osigurano i u tijeku je očevid koji vodi zamjenica županijskoga državnog odvjetnika. Neslužbeno se doznaje da je ubijena žena imala 64 godine, utvrđen joj je identitet, a uhićena osoba je njezin sin koji je navodno imao psihičke probleme, javlja Hina.

Obitelj se zabrinula pa zvala policiju

Slobodna Dalmacija piše da je policija ženu pronašla mrtvu nakon što ih je kontaktirao član njene šire obitelji. Rođaci su navodno pokušavali doći do 64-godišnjakinje, no kako nisu uspjeli jedan od njih je kontaktirao policiju. Policijska patrola koja je izašla na teren 64-godišnjakinju je pronašla mrtvu te su zaključili da ima tragove nasilne smrti. U stanu su zatekli i sina s kojim je živjela.

Slobodna piše da je žena imala više ozljeda po tijelu, a prema prvom pregledu radi se o ubodno-reznim ranama nanesenim hladnim oružjem. Po stanu je bilo dosta tragova krvi te će obdukcija i očevid utvrditi je li umrla odmah ili je živjela određeno vrijeme prije nego li je podlegla smrtonosnim ozljedama.