Politika & Kriminal

Novi detalji užasa kod Pule; muškarac ubio bivšu ženu, policija je već dvaput intervenirala zbog prijetnji da će to učiniti

Nakon što je sinoć usmrtio ženu, muškarac se pokušao ubiti. Sada se nalazi u bolnici

28.11.2020.,Pula - U Fazanskoj ulici u Galimani nedaleko od Pule u 18,00 sati pronadjena je mrtva zena i ozljedjeni muskarac.
Muskarac je prevezen u OB Pula. Ocevid je u tijeku.
Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
FOTO: Srecko Niketic/PIXSELL

U obiteljskoj kući u Galižani nedaleko Pule u subotu navečer muškarac je usmrtio ženu, nakon čega je i sebi pokušao oduzeti život, izvijestila je Policijska uprava istarska. Ubojstvo se dogodilo oko 18 sati, a policija je dojavu zaprimila od kćeri koja živi u istoj kući.

Istarska policija jutros je objavila da će nad muškarcem provesti istragu zbog kaznenog djela teškog ubojstva. Navode da će istragu provesti nakon što muškarca otpuste iz bolnice gdje su ga zadržali zbog ozljeda koje si je zadao.

Bivši supružnik ubio je ženu kod Pule Srecko Niketic/PIXSELL

Žena je preminula na mjestu

Policija i državno odvjetništvo obavili su očevid te su utvrdili da je 60-godišnji D.A. prvo između 17 i 18 sati oštrim predmetom , navjerojatnije nožem, ozlijedio ženu, a nakon toga i sebe. Žena je od zadobivenih ozljena na mjestu preminula. Njezino tijelo prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice zbog obdukcije.

Jedan od susjeda za 24sata ispričao je kako je čuo urlike njihove kćeri. Potvrdio je da na katu kuće žive kćer i zet, a da su bivši supružnici živjeli u prizemlju. Imaju i sina koji živi u Njemačkoj.

Žena je preminula na mjestu Srecko Niketic/PIXSELL

Muškarac izvan životne opasnosti

Policija je, kako se doznaje, već imala postupanja prema muškarcu te ga je i prošle godine prijavila zbog prijetnje da će ubiti bivšu suprugu. Tada je uhićen, nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje i priveden je u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Neslužbeno se doznaje kako je tada dobio zabranu prilaska ženi. I ove godine su policijski službenici imali jedno postupanje prema njemu kada je također prijetio da će je ubiti te su tada policijski službenici odmah reagirali, spriječili ga u samoozljeđivanju i odveden je u bolnicu.

Dodali su kako je muškarac izvan životne opasnosti.

Nastavite čitati