Politika & Kriminal

Novi gradonačelnik Oroslavja na Facebooku opet razvalio starog, HDZ-ovog. Usput zamolio: 'Vratite još dva mobitela'

Viktor Šimunić objašnjava zašto je poništio skupi natječaj

FOTO: Screenshot N1

Viktor Šimunić, friško izabrani gradonačelnik Oroslavja, ima novi post na Facebooku u kojem proziva svog prethodnika, HDZ-ovog Emila Gredičaka za natječaj koji je raspisao prije odlaska s vlasti. Šimunić post započinje dosta zabavno, rečenicom: “Da, ovog nema niti u Sjevernoj Koreji, znam jer sam bil tam!”.

U nastavku objašnjava detalje dubioznog javnog natječaja za svlačionice koje su u konačnici Oroslavje trebale koštati više od 3 milijuna kuna. Kako kaže, preskupi natječaj je poništio. Usput je i u dosta komičnom tonu zamolio starog gradonačelnika da vrati još dva mobitela.

‘Naravno da je Gredičak o ovome sve znao’

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: “U cilju istinitog informiranja javnosti, moram se pitati da li Emil Gredičak namjerno piše lažne postove ili stvarno ne kuži da je 4 godine radio u najmanju ruku jako loše?! Prvo je odustao od projekta svlačionica koji je dobio građevinsku dozvolu i projektirao nove svlačionice sistemom modularne gradnje, a sve pod krinkom jeftinije izgradnje za koju je tvrdio da iznosi otprilike 840 tisuća kuna.

Kad je raspisao natječaj došla je jedna ponuda i to na 2.759.146,25 kuna s pdv-om, što je još gore cijena ponude nakon provjere računske ispravnosti ponude iznosi 3.825.809,13 kn s pdv-om. Naravno da sam natječaj poništio, što mi je bila i zakonska obaveza i tražio rješenja koja su našem budžetu prihvatljiva. Temeljem članka 298. stavka 1. točke 9. ZJN 2016 javni naručitelj obvezan je poništiti postupak javne nabave ako je cijena najpovoljnije ponude veća od procijenjene vrijednosti nabave, osim ako javni naručitelj ima ili će imati osigurana sredstva.

Što više i u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda koji su ovjerili predstavnici stručnog povjerenstva Naručitelja, u sastavu Stanko Čičko (tadašnji predsjednik Gradskog Vijeća), Zdenka Knezić i Stana Kurtov donijeli su zaključak o razlozima za poništenje postupka nabave “jer je cijena ponude znatno veća od planiranih odnosno osiguranih sredstava, Naručitelj će poništiti ovaj postupak javne nabave”. Naravno da je Emil Gredičak o ovome sve znao i za sad toliko o istinitom informiranju javnosti bivšeg gradonačelnika!

ps. Zamolio bih bivšeg gradonačelnika da do 19.07.2021.godine, najkasnije do 15:00h vrati još dva mobitela koja fale, a koje je grad otplatio. Huawei P30Pro, te Samsung S10+(zelena boja).

Hit rečenica: ‘Kaj bi ti štel biti?’

Inače, Šimunić od dolaska na vlast redovito proziva svog prethodnika zbog stanja u kojem je ostavio Oroslavje, no možda je ipak najpoznatiji po tome što je prije izbora potajno snimio visokorangirane lokalne HDZ-ovce, među njima Gredičaka, kako mu nude beneficije za postizbornu suradnju. Audio zapis, sa sada već slavnom rečenicom “Kaj bi ti štel biti?”, Šimunić je poslao medijima.

Da, ovog nema niti u Sjevernoj Koreji, znam jer sam bil tam! U cilju istinitog informiranja javnosti, moram se pitati…

Posted by Šimunić Viktor on Saturday, July 17, 2021

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu