Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Novi masakr u Americi. Poslovođa Walmarta počeo pucati po ljudima, ubio ih šest

Nakon napada, u kojem su i ranjene još najmanje četiri osobe, napadač se ubio

FOTO: CNN screenshot

Zaposlenik supermarketa Walmart u gradu Chesapeakeu u Virginiji ubio je šest ljudi, nekoliko ih je ranio te je potom počinio samoubojstvo, objavile su u srijedu lokalne vlasti.

Napadač, čiji identitet nije objavljen, pucao je u utorak kasno navečer u kupce koji su se zatekli u trgovini. Osim šest ubijenih ranjene su još najmanje četiri osobe, rekao je šef policije Chesapeakea Mark Solesky na konferenciji za novinare.

Prije nekoliko dana napad na LGBTQ klub

Do ovog je napada došlo samo nekoliko dana nakon što je ustrijeljeno petero ljudi u LGBTQ noćnom klubu u Colorado Springsu. Ovo je najnoviji masakr koji je ponovno izazvao niz osuda javnih dužnosnika i potaknuo aktiviste da pozovu na strožu kontrolu posjedovanja i korištenja oružja u SAD-u.

Američki predsjednik Joe Biden u srijedu je sa žaljenjem progovorio o najnovijem masovnom ubojstvu i pucnjavi u zemlji te je pozvao na reformu zakona o oružju.

“Zbog još jednog užasnog i besmislenog čina nasilja, sada je u našoj zemlji još nekoliko stolova za kojima će biti praznih stolaca za ovaj Dan zahvalnosti”, stoji u priopćenju koje je objavila Bijela kuća. “Moramo se ujediniti kao nacija… Moramo poduzeti veće, odlučnije korake”, rekao je.

Ubojica bio poslovođa u trgovini

Zaposlenica Walmarta za ABC News je kazala da je ubojica bio poslovođa u trgovini. “Podigla sam pogled upravo u trenutku kad je moj poslovođa otvorio vrata, a potom i vatru” na ljude u trgovini, rekla je Briana Tyler za ABC.

Ovo nije prva masovna pucnjava u Walmartu. U trgovini istoga trgovinskog lanca u teksaškom El Pasu u kolovozu 2019. ubijene su 23 osobe, u napadu koji je policija nazvala činom unutarnjeg terorizma.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više